Tuff italiensk kritik mot Zlatan - men rivalen gjorde succé...

1 av 3 | Foto: zlatan ut I 60:e minuten blev Zlatan utbytt. In kom Del Piero och visade att han förtjänar en plats i startelvan.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic blev utbytt och sågad.

Alessandro Del Piero inbytt och målskytt.

- Jag är väldigt glad för Del Pieros mål, säger Fabio Capello.

Nu hårdnar konkurrensen mellan Zlatan Ibrahimovic och Alessandro Del Piero på allvar. I går gick Zlatan förlorande ur striden. Han började visserligen från start, men byttes ut med en halvtimme kvar av matchen.

"Inte godkänd"

- Zlatan spelade dåligt, han var inte godkänd, säger Gazzetta dello Sports Luca Curino till Sportbladet.

Tidningens krönikör Luigi Garlando, som ger Zlatan betyget 5,5, instämmer. Istället får Del Piero beröm för ett fint inhopp.

- Jag är glad för att Alex gjorde mål, säger Fabio Capello.

Han hade inför matchen bänkat Del Piero för tredje gången den här säsongen, något som diskuterades i alla de italienska fotbollsprogrammen. Men Zlatan spelade inte bra och började dessutom, efter att ha fått ett slag i bröstet från Natali, tjafsa med denne.

"På den dåliga planen kunde inte Ibrahimovic visa sin klass och i stället blev det fritt fram för hans dåliga karaktär", skriver Gazzetta. Tidningen kallar också Zlatan för "nervosissimo", mycket nervös och irriterad.

Konkurrens på plan

Efter Zlatans långa smekmånad i serie A får han nu, sedan Trezeguet är tillbaka, för första gången riktigt hård konkurrens om anfallsplatsen. Med triangeldramat Del Piero-Trez-Zlatan följer polemik och ökad spänning.

- Capello bytte ut Zlatan för att inte riskera att han tappade humöret helt, säger Luca Curino och flera tidningar skriver i dag samma sak.

Desto gladare var i går Del Piero som ökade på Juventus ledning till 2-0 när han med kyla och precision satte en straff. Målet blev matchavgörande när Juves målvakt Buffon i slutsekunderna sjabblade in 2- 1 på en bakåtpass från Thuram. Bilderna på en strålande lycklig Del Piero talade en hel del om den press han levt under.

Juventus klubbdirektör Luciano Moggi säger till RAI2:s "Stadio Sprint" att det redan "talats tillräckligt" om petningarna av Del Piero.

- I går gav Del Piero svar på tal på det sätt en spelare ska: på planen, säger Moggi.

Segern och Milans förlust gör att Juventus nu leder med åtta poäng.

Bra med kamp

- Det är strålande och debatten om Del Piero visar bara att det inte finns någon gräns för supportrars dumhet, säger fotbollsoraklet Giorgio Tosatti i "I nittionde minuten" i RAI.

Han menar att kampen mellan Juventus anfallare bara är bra.

- Capello har gjort storverk med mindre material än Milan och Inter. Ingen kunde tro att Ibrahimovic skulle spela så bra som han gjort. Men vi får se om Juve håller hela säsongen.

Ibras betyg - underkänt av alla

Zlatan Ibrahimovic är van vid att få bra betyg i de italienska medierna.

Men Sportbladets sammanställning visar att han i dag får låga betyg av samtliga större medier.

Zlatans insats mot Atalanta bedöms som underkänd.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A