Bråkade med fans – och såg AIK vända

1 av 9 | Foto: Andreas Alm visades upp på läktaren – där han hamnade i diskussioner med flera HIF–supportrar.
FOTBOLL

Tränaren Andreas Alm, 40, blev uppvisad på läktaren men jublade ändå mest av alla.

Efter en hätsk diskussion med HIF:s supportrar fick han se AIK vända och vinna med 2–1.

– Jag blev skitförbannad, säger han till C More.

Med kvarten kvar hade Helsingborg återtagit serieledningen från IFK Göteborg. Unge högerbacken Emil Krafth, 18, hade nickat in sitt första allsvenska mål på en hörna från norrmannen Erlend Hanstveit.

Men när mittbacken Peter Larsson drog på sig sitt andra gula kort och tvingades lämna planen så ändrades matchbilden.

AIK tog över den jämna matchen och satsade allt offensivt.

I minut 74 stod Celso Borges för sitt tredje – och finaste – mål för säsongen när han bombade in kvitteringen på volley.

– Ett fantastiskt mål. Inlägget kommer som på beställning och det där avslutet "boom" rätt upp i taket. Underbart att se. Ett jättefint fotbollsmål, säger experten Jon Persson.

”Vi kan slåss om guldet”

Minuten senare försökte Henok Goitom med ett vasst distansskott som tvingade Pär Hansson till en svår räddning.

Och målvakten skulle tvingas kapitulera en gång till.

I den 85:e minuten slog anfallaren Kwame Karikari in 2–1 från nära håll efter svagt ingripande av Joseph Baffo.

I och med segern ligger AIK på femte plats med 22 poäng – bara sex bakom serieledande IFK Göteborg, och med en match mindre spelad.

– Vi har aldrig tappat tron på att vi kan slåss om guldet. Fortsätter man att vinna genererar det positiva vibbar i gruppen. Jag tror att det här var en viktig match för hur resten av säsongen kommer att se ut, säger målskytten Celso Borges i C More.

”Total skandal”

Strax innan Karikaris segermål hade AIK:s tränare Andreas Alm blivit uppvisad på läktaren. Huvudpersonen själv berättar:

– Jag ber om ursäkt för mitt beteende, det var helt spontant. Jag blev skitförbannad när (Alejandro) Bedoya kapade Celso väldigt fult. Det var en jätte-eftersläng. Domaren visade ut mig för att jag sparkade på en skopåse. Nästa gång tänker jag sparka i luften, säger han till C More.

– Tiden gick ännu långsammare på läktaren, men två väldigt trevliga HIF-supportrar erbjöd mig plats och var väldigt hjärtliga.

På vägen upp på läktaren stötte Alm på några mindre trevliga supportrar och hamnade i hätsk ordväxling.

Det gjorde C Mores expert Hasse Backe rasande:

– Jag fattar ingenting. Det är inte acceptabelt att ta den vägen upp med en utvisad tränare. Han ska föras in i spelargången och ta hissen, inte trampa upp på läktaren bland bortapublik som gapar, skriker och hånar honom, säger Backe och fortsätter:

– Det kan inte inträffa någon annanstans än i Sverige att man släpar upp en tränare i publiken på det sättet, det är total skandal.

Segern var AIK:s första på Olympia sedan 2007.

ARTIKELN HANDLAR OM