Sågar Neymar: ”Han är fotbollens Bieber”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Engelsmannens nya känga mot brassen

Youtube får Neymar att se bättre ut än vad han egentligen är, menar Joey Barton.

Joey Barton gillar inte Brasiliens supertalang Neymar.

Engelsmannen sågade brassen efter Englands 2-1-seger i februari och följer nu upp sågningarna efter att Brasilien spelade 1-1 mot Ryssland i går.

"Neymar är fotbollens Justin Bieber. Fantastisk på Youtube. Kattpiss i verkligheten", skriver Barton på mikrobloggen Twitter.

Marseilles kontroversielle mittfältare Joey Barton vet hur man skapar rubriker. De senaste i raden skapar han efter en attack mot den brasilianske supertalangen Neymar.

Efter att ha sett Brasilien spela 1-1 mot Ryssland i går kände engelsmannen att Neymar var värd en känga för sin insats.

"Det är fantastiskt vad lite Youtube-klipp kan åstadkomma. Jag får ladda upp en film när jag hattar i trädgården", skriver Barton på Twitter.

Hånat tidigare

Det var inte bara Neymar som fick smaka på kritik från den hårdföre engelsmannen. Barton lyckas även väva in en toksågning av den brasilianska ligan.

"Och sluta tjata om mål i den brasilianska ligan. En gång gjorde jag 77 mål på en säsong i Rainhill och Byrnes U14-liga och det är en starkare liga", skriver Barton.

Barton har vid upprepade tillfällen hånat brassens insatser med det brasilianska landslaget och efter England 2-1-seger mot Brasilien i början av februari slog Barton fast att Neymar är överskattad.

Då svarade Neymar med att han inte visste vem Joey Barton var. Det återstår att se om han känner till engelsmännen bättre denna vända.