Nyhetsbyrån: Zlatan bäst i världen

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

"Ett av de bästa målen genom tiderna"

Fyra mål av Zlatan Ibrahimovic mot England, varav en bicycleta som går till historien.

Det räckte för att nyhetsbyrån AP skulle utnämna Zlatan till världens bästa spelare – förra veckan.

Han vinner på en överlägsen poäng och petar Messi från tronen.

Det är nyhetsbyrån AP:s (Associated Press) egen panel som kommit fram till att Zlatan Ibrahimovic var bäst i världen förra veckan. Panelen består av 20 journalister från världen över som var och en plockar fram tio spelare som poängsätts från ett till tio. Och Zlatans poängskörd i veckans omröstning är enorm. AP själva kallar poängsumman för häpnadsväckande. Totalt fick Zlatan 199 poäng, av 200 möjliga. Detta innebär att 19 av de 20 journalisterna har gett Zlatan en tia, medan den tjugonde ger honom en nia.

"Hur kan man inte välja Ibrahimovic?"

Lite röster från de journalister som röstat:

– Fyra mål i 4-2-segern mot Englad, och en cykelspark från 25 meter till ett av de bästa målen genom tiderna, säger Christian Schaetzle på derfussballblogger.se

– Det är svårt att se bort från Zlatan efter hans virtuosa uppvisning och tv-spels-"golazo" för Sverige mot England, säger Will Tidey på Bleacher report.

– Hur kan man inte välja Ibrahimovic? Oavsett det Messi gjorde kommer jag aldrig att få en chans att rösta för något sådant här. Messi får min röst 24 av 25 veckor. Denna gång saluterar jag en kolossal insats, säger Tom Timmermann på St. Louis Post-Dispatch.

Lionel Messi, som brukar toppa dessa listor, hamnar långt efter Zlatan denna vecka. Han är hela 61 poäng bakom svensken, på 138 poäng totalt. Trea är Luis Suarez med 75 poäng.