Wesströms attack på Jönsson – och resten av fotbollssverige

Publicerad 2013-02-01

Elfsborgs värvning av Mohamed Bangura, 23, har rört upp känslor och AIK anklagades för att ha underblåst hat och hot.

Nu kontrar Björn Wesström, scoutingchef i AIK:

– Jon Jönsson… spela fotboll!

Björn Wesström.

Mohamed Bangura slog igenom i AIK, såldes till Celtic men vände sedan hem till AIK på lån. Nyligen skrev Bangura på för Eflsborg och sedan dess har rubrikerna haglat. AIK gjorde ett offentligt uttalande på sin hemsida för att räta ut de frågetecken de ansåg uppstått.

Det uppskattades inte av Elfsborg som svarade med att anklaga Stockholmsklubben för att underblåsa de hårda angrepp som Bangura på senare tid fått utså från AIK-supportrar.

I går kom repliken.

Björn Wesström, scoutingchef i AIK, gästade Sportbladets livesändning från Silly Seasons "Deadline day" och fick snabbt frågor om den infekterade affären.

– Bangura är starkt förknippad till AIK och att vi skulle vara känslokalla inför en sådan transfer, det är ju inte troligt, sa Wesström.

”Spela fotboll...”

Att Elfsborg har en uttalad policy att inte kommentera andra klubbars affärer, är inte något som Wesström bryr sig särskilt mycket om.

– Det är ju ganska ovanligt att man kommunicerar om andras transfers. Vi gjorde ju liksom ingen pressrelease när Rawez Lavan blev klar för Norrköping…

Även Elfsborg-försvararen Jon Jönsson har riktat kritik mot AIK. Han menade att klubben har framställt Bangura i dålig dager och att anfallaren "har rätt att byta arbetsgivare som alla andra". Wesströms svar på anklagelsen blev ytterligare en syrlig passning:

– Jon Jönsson… spela fotboll, säger jag.

Wesström hade åsikter om det mesta inom svensk fotboll.

Wesström om...

...Sebastian Larssons flytt till Arsenal:

– Vi försökte plocka honom men det gick åt helvete. Jag tror vi kunde erbjuda fem tusen i månaden och han fick väl 50 i Arsenal.

”De ville inte ha honom”

...Kennedy Igboannanike, som gick från Djurgården till AIK.

– De ville ju inte ha honom. Så jag vet inte varför någon skulle bli arg för det. Vi tror att vi kan få ut mer av honom än vad som har plockats ut hittills i alla fall.

..."Real Göteborg", som har legat lågt på transfermarknaden.

– Deras bästa värvning är väl att Stefan Selakovic har gått därifrån...

...West Hams ungdomsakademi:

– Jag tror inte att våra 17-åringar skulle förlora mot West Hams 17-åringar, inte alls. Så bra är de inte.

Följ ämnen i artikeln