Fotboll

Ronaldos hyllning – till Sundhage

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Reals superstjärna: ”She had a good voice!”

Pia Sundhage gjorde som hon brukar när hon inte kom på något att säga.

Efter att ha fått pris som världens bästa tränare dammade Sveriges förbundskapten av ett Bob Dylan-nummer som möttes av förvåning och skratt.

– Cristiano Ronaldo tyckte att det var lite coolt att en tränare gjorde så, säger Pia Sundhage till Sportbladet i natt.

...föll Cristiano Ronaldo i smaken.
...föll Cristiano Ronaldo i smaken.

Det är som svensk förbundskapten med sikte på EM som Pia Sundhage jobbar just nu, men på måndagskvällen var det dags att titta i backspegeln. Den 50-åriga svenskan, som ledde USA till OS-guld i somras, fick pris som årets damtränare vid den årliga Fifa-galan i Zürich och stegade upp på scen för att tacka.

Men något tal blev det inte.

Det blev en sång.

Rakt från hjärtat

Precis som vid den svenska Fotbollsgalan i november överraskade Pia Sundhage med ett litet Bob Dylan-nummer – den här gången första versen av "If not for you".

– Det kändes passande när jag tittade på Abby (Wambach) och Alex (Morgan) som var med och vann i somras. Det var ett lagarbete. Och istället för att prata en massa goja så kunde jag ju sjunga en trudelutt som kom rakt från hjärtat, säger Sundhage när Sportbladet når henne på telefon efter Fifa-galan.

Var det verkligen så spontant?

– Ja, när jag gick upp tänkte jag "hur fan jag skulle göra?" Engelska är inte mitt modersmål så det är svårt att uttrycka det på ett bra sätt. Så halvt spontant var det.

”She had a good voice!”

Vad fick du för reaktioner? Att det var festligt? Att det var knäppt?

– Det var lite kul, men jag pratade precis med Abby (Wambach) som satt bredvid Cristiano Ronaldo och han hade tänkt lite och sen bara "She had a good voice!" Så Abby fick berätta att jag brukade sjunga för laget även annars. Det tyckte han var lite coolt, att en tränare gjorde så. Och när jag kom in i restaurangen här precis så fick jag en spontan applåd, så jag tror att det föll i god jord. Folk gillar ju när det är lite annorlunda.

Sundhage säger att hon är stolt och glad över priset, trots att hon egentligen inte är så mycket för individuella utmärkelser.

– Nej, egentligen är jag ingen big fan av det, men det är klart att det ger en massa självförtroende. Det är en påminnelse om hur himla bra jag haft det och hur framgångsrik jag varit. Jag har helt klart blivit en bättre coach under året, men priset borde gå till hela det amerikanska laget.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!