AIK förlänger med Tjernström

FOTBOLL

AIK väljer att förlänga med Daniel Tjernström.

– Jag ger allt varje dag i träning och även fast speltiden blivit mindre under hösten så är jag toppmotiverad, säger 38–åringen till klubbens officiella hemsida.

Foto: Magnus Wennman
Byter spelare - kaptenen består Lagkaptenen Daniel Tjernström

Senast Daniel Tjernström spelade en allsvensk match var mot Kalmar den 5 augusti. Sedan dess har han bara varit med i AIK:s guldjagande trupp vid enstaka tillfällen.

Men AIK vill behålla den 38–årige veteranen ett tag till.

– Vi är överens om ett kortare avtal denna gång, vi har valt att se på situationen fram till sommarfönstret 2013 för att utvärdera under våren hur vi skall gå vidare efter det. Det är en lösning som både Tjerna och klubben är nöjda med, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson till klubbens officiella hemsida.

Kontrakt till juli

”Tjerna”, som har gjort 391 tävlingsmatcher för AIK hittills, har skrivit på fram till den 31 juli 2013.

– Jag är glad och stolt att AIK erbjudit mig en förlängning. Jag ger allt varje dag i träning och även fast speltiden blivit mindre under hösten så är jag toppmotiverad att satsa vidare under vintern och våren för att bidra på bästa sätt till klubbens framgång, säger Tjernström.

Under 2012 har Tjernström, som kom till AIK 1999, gjort 15 tävlingsmatcher. Hans senaste match för klubben var mot CSKA Moskva den 30 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM