Mutumbas passning till Elfsborg

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Mutumba skickar kaxig hälsning till Elfsborg: ’Nu har vi vänt på det här...’

Foto: segerjubel Viktor Lundberg fixade AIK-festen och efter matchen bjöd Martin Mutumba på en ny kaxig kommentar när han skickade en passning till Elfsborg, som senare under kvällen vann sin match mot Örebro.

Efter den viktiga­ trepoängaren på borta­plan mot Gif Sundsvall skickade AIK:s Martin Mutumba en hälsning till Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson:

– I slutet av säsongen kommer han se när vi lyfter bucklan, säger Mutumba.

Foto: självsäker Efter vändningen mot Gif Sundsvall är Martin Mutumba övertygad om att AIK tar hem SM-guldet.

Bakgrunden till utspelet är från mötet mellan AIK och Elfsborg på Råsunda förra onsdagen. På presskonferensen efter matchen sa Lennartsson att ”Mutumba fuskar i defensiven”. I går, när Martin mötte medierna efter 3–2 borta mot Gif Sundsvall, hade han samlat ihop till en replik.

’Springer nog’

– Jag tror att om jag skulle springa mer hade jag fått en hjärtattack. Jag försöker springa som tränaren säger att jag ska springa. De gjorde ett byte också väl? Jag springer nog tillräckligt.

Men du såg Jörgen Lennartssons uttalande?

– Min lillebrorsa såg det. Han läser åt mig.

Vill du hälsa Lennartsson något?

– Vi syns på slutet.

Ni möts väl inte igen?

– Nej, men han kommer att se när vi lyfter bucklan.

Det är den känslan ni har nu, att det blir AIK som lyfter bucklan?

– Ja, nu när vi har vänt på det här. Det var en tråkig trend när vi torskade hela tiden. I dag var Bangura riktigt bra, Viktor Lundberg gjorde två assist och ett mål och det var en bra laginsats, säger Martin Mutumba.

Pressade

Två timmar efter att Gif Sundsvall–AIK var slut hade även Elfsborg gjort sitt jobb i guldstriden genom 1–0 hemma mot Örebro. Pressen ligger nu på Häcken och Malmö som möter IFK Göteborg respektive Syrianska på bortaplan i kväll.

– Jag hoppas att Syrianska vinner, inte bara för att det är mot Malmö, jag hoppas att de stannar kvar i allsvenskan, säger Martin Mutumba och funderar vidare:

– Sedan IFK Göteborg…jag hejar alltid på Mikael Stahre, det har jag sagt tidigare, det säger jag nu också.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.