Football Radical: Kan man göra matematik av Messi?

Av: Sportbladet.se

Publicerad:

Kan man mäta konst? Kan man ligga med Harry Kane? Kan man verkligen förvandla Tomas Brolin till en go och glad gubbe?

Veckans Football Radical finns här för att svara på frågorna som ställs alldeles för sällan.

Dessutom: Johanna tar en cigg med Marco Verratti.

Våren närmar sig, solen skiner, snoriga ungar har sportlov och Lionel Messi tystar alla i Sevilla.

Det ska fan vara radikal då.

I fotbollssveriges progressivaste podcast gör Sportbladets Johanna Frändén och Simon Bank ändå ett försök, med avstamp i en diskussion om man egentligen kan göra matematik av Leo Messi. Simon efterlyser mer bensindoft och tårar och färre medaljer och pokaler på fotbollens minnesplatser, och påminns om vanlig hederlig idealism på ett snutkaffestopp i IFK Malmös kansli.

Johanna lyfter en unik fotbollsarena som döpts efter något så oerhört som en fotbollsspelare utan penis, medan Simon minns alla sina operakompositörer (och hur de inte brukade ta på honom). Varför sjunger fotboll alltid opera?

Efter musiken avslöjas hur ett perfekt lag borde se ut: ska man ligga med det, gifta sig med det eller mest vilja slå ihjäl det? Johanna utsätts för ett METAFORISKT test, och tar en cigg med Marco Verratti.

På det hela taget ett matigt avsnitt av Football Radical. Och då har vi inte ens nämnt Donizetti, riktige Ronaldo, en åttaårig revolutionär från Argentina, Vincent van Gogh, Charles Bukowski, Malin Berghagen, Francesco Totti, Zlatan Ibrahimovic, Skam, Aya Nakamura, Patrice Evra, Hakim Ziyech, André-Pierre Gignac och Christian Eriksen och Kennet Andersson. (Fast de nämns allihop, om man lyssnar på podden).

En lagom trevlig sportvecka börjar här, och så är det med den saken.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.