Damlagets ilska: ”Allt är förstört”

Sirius ledning fick kritik för att ha ”portat” damlaget från deras ordinarie träningsplan.

Nu rapporterar UNT om ett uppror mot klubbens ledning.

– Allt vi har byggt upp de senare åren är förstört, säger en spelare, som vill vara anonym, till tidningen.

Det var i slutet av september, då Sirius herrlag jagade allsvenskt avancemang, som klubben beslutade att den ordinarie träningsplanen, Löten, bara skulle vara tillgänglig för herrlaget, eftersom gräset var på väg att slitas ut.

– Vi kan inte ha två verksamheter där. Jag vet att alla inte är lyckliga över den bedömningen, men så är det. Det är planbristen i Uppsala som gör att det ser ut såhär, sa vd:n Ola Andersson om beslutet.

”Visar inget stöd”

Nu rapporterar tidningen UNT om ett utbrett missnöje i Sirius damlag. Spelartruppen uppges vara missnöjda dels för att tränaren Olof Unogård inte fick förlängt kontrakt, dels för att de ”känner sig ignorerade av klubbens ledning”. Flera spelare vittnar, anonymt, om en irritation inom laget.

– Ledningen har inte visat sitt stöd på något sätt alls. Sedan Fanny Andersson (Ola Anderssons dotter) försvann så har inte Ola varit på någon träning eller ens visat sig. Vi har inte sett skymten av honom på ett halvår, säger en av spelarna.

När Sportbladet når Ola Andersson, via sms, säger han så här angående det påstådda missnöjet:

– Det ligger på styrelsens  bord och de kommunicerar i frågan.

På frågan om det stämmer att han ”inte synts till på ett halvår” svarar han:

– Som sagt, styrelsen kommunicerar i frågan.

”Respektlöst”

Damlaget säger sig också vara besvikna över att akademichefen Olle Andersson nu fått ansvar för laget.

– Att han är tillförordnad sportchef känns respektlöst mot oss spelare. Han har jobbat för att få bort Olof, en tränare som vi ville ha kvar. Allt vi har byggt upp de senaste åren är förstört, säger en anonym spelare till UNT.

Sirius ordförande Ove Sjöblom medger att ledningens kommunikation borde ha varit bättre, men säger samtidigt att han inte känner igen all den kritik som förekommer.

– Damlaget ville att vi skulle kalla till ett stormöte och besluta om Olof Unogårds framtid. Men det är ju inte riktigt så det fungerar. Det har hänt förut att tränare fått gå, trots att de är omtyckta av spelartruppen. I det här fallet har det handlat om samarbetssvårigheter som gjorde att vi inte valde att förlänga med Olof, säger Ove Sjöblom.

Kritiken verkar utbredd. Tar ni damlaget på allvar?

– I allra högsta grad! I år hade vi den högsta budgeten någonsin för vårt damlag. Vi satsade mellan 800 000 till en miljon kronor mer än Kvarnsvedens och Djurgården, som både gick upp i allsvenskan, så våra förutsättningar är goda, säger Sirius ordförande.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN