"Tycker att det är skit, det är riktigt illa"

Publicerad 2015-06-10

Förbundskaptenen rasar mot tuffa spelschemat inför EM

Håkan Ericsson laddar i Trelleborg just nu med U21-landslaget. Foto: Pontus Orre

Stenhårt spelschema, trötta spelare och mindre tid till uppladdning.

Det får förbundskaptenen Håkan Ericson att rasa mot svensk fotboll.

– Jag tycker att det är skit, så klart. Det är riktigt illa att jag inte fick några dagar till, säger han till DN.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

Allsvenskan spelade sin sista omgång innan sommaruppehållet så sent som i söndags.

Det får U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson att rasa mot svensk fotboll som inte gynnar det svenska lagets chanser i sommarens EM-slutspel i Tjeckien.

– Jag tycker att det är skit, så klart. Det är riktigt illa att jag inte fick några dagar till med något mer utvilade spelare, säger Håkan Ericson till DN.

Ville samlas tidigare

I och med spelschemat i Allsvenskan kunde inte hela den svenska truppen samlas i Trelleborg förrän i måndags. Samtidigt kom flera spelare med match söndag, onsdag och söndag i benen.

Håkan Ericson var inne på problematiken redan i januari i en intervju med Sportbladet. Hade förbundskapten Ericson fått bestämma hade han samlat truppen redan den 3 juni. Nu skedde det dock inte förrän den 8 juni.

– Vi bör inte ge våra starka motståndare en större fördel än de redan har i form av ekonomi och andra resurser. Vi ville ha två allsvenska matcher sista veckan, men man har lagt in tre så risken för skador var ju otroligt stor givetvis, säger Ericson.

Hamrén besviken

Även förbundskaptenen Erik Hamrén är besviken på chansen till uppladdning för det svenska U21-landslaget.

– Jag är besviken på att Svenska fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll inte kunde komma överens. Då hade U21-landslaget fått bättre tid att förbereda sig och kunnat spela en träningslandskamp till, inte bara den på torsdag mot Danmark, säger han till DN.

Förbundets tävlingskonsulent Björn Eriksson menar dock att det inte gick att lösa spelåret på något annat sätt, enligt tidningen.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?