KIF-stjärnan tar över herrlaget

avFrida Hogstrand

FOTBOLL

Magnusson: ”Längtar efter att få börja”

Foto: BILDBYRÅN

Med 17 säsonger i Kif Örebro fick det vara nog. Nu tar hon över division fyra-laget Yxhults IK.
Elin Magnusson blir herrlagets första damtränare.
– Alla fotbollsspelare är lika på det sättet att de vill vinna varje match, säger Elin Magnusson till SVT.

Efter Champions leauge-matchen borta mot PSG i början av november och hela 17 säsonger i Kif Örebro lägger Hallsbergstjejen Elin Magnusson skorna på hyllan.

Det tog sin lilla tid - men nu är förhandlingarna gjorda och Kif-spelaren går nu in som ny tränare för division 4 laget Yxhults IK.
I fredags gjorde hon sitt sista träningspass med Kif och lämnar därmed klubben bakom sig - ett beslut Hallsbergstjejen funderat länge på.
I förra veckan blev hon klar för den nya klubben.
– Det känns jätteroligt och spännande. Det blir mitt första riktiga tränaruppdrag. Just nu längtar jag efter att få börja, säger Elin Magnusson till Sydnärknytt.

”Bara tränare och inte spelare”

Och redo? Ja, det verkar hon. För SVT berättar hon att hon dels gått en domarutbildning och tränat två fotbollspass i veckan på Virginska skolan i Örebro. På onsdag får Magnusson träffa Yxhults trupp, även om hon undervisat några av spelarna i laget i andra ämnen på skolan.
– Alla fotbollsspelare är lika på det sättet att de vill vinna varje match och det är det som kommer bli vårt mål. Sedan är det en fördel att jag inte hamnar i den fällan som kvinnliga spelare som börjar träna ett damlag fastnar i: att de byter in sig själva. Nu blir jag bara tränare och inte spelare, säger Elin Magnusson till SVT.

Ett nytänk

I ett pressmeddelande skriver klubben att Magnusson ses som ett nytänk inom sporten som förhoppningsvis ska leda till fler kvinnliga tränare inom herrfotbollen.

Förutom sin egen karriär i Kif är Magnusson även tränare för både tjejer och killar på en skola i Örebro. Hon har dessutom tränarlicens UEFA B men vill gärna ta steget mot licens för UEFA A.

ARTIKELN HANDLAR OM

Yxhults IK