Hamrén: Då är det en katastrof för er

Reporter: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Hamrén svarar på danska psykningen: Nu gör Zlatan det

Danmark gör sitt för att påminna Erik Hamrén om Sveriges och Zlatan Ibrahimovics svaga facit mot grannationen.

Nu svarar förbundskaptenen på psykningarna.

– Nu gör Zlatan det. Det är dags nu, säger Hamrén.

Det svenska fotbollslandslaget inledde på måndagen sina förberedelser inför lördagens ödeskval hemma mot Danmark, den första av två playoff-matcher till EM. Inför samlingen har dansk media gjort sitt för att påtala för förbundskapten Erik Hamrén att Sverige har svag statistik mot Danmark i modern tid.

”Det är fakta”

Inte minst Zlatan Ibrahimovic som aldrig gjort mål mot Danmark.

– För mig är det så att när det är en svår motståndare som det var länge sedan man vann emot så har det alltid motiverat mig mer. Att det är dags att ändra på det. Ja, det är länge sedan vi slog Danmark som jag fick höra från danska media och ja Zlatan har inte gjort mål på Danmark. Det stämmer. Det är fakta. Men nu gör han det. Det är dags nu. Nu vänder det hela. Den känslan är viktig att vi har med oss. Jag har en stark tro på det och spelarna har samma sak, säger Hamrén.

Inför mötet står Hamrén med rejäla bryderier på det centrala mittfältet. Albin Ekdal och Pontus Wernbloom är skadade och både Kim Källström (magsjuka) samt Oscar Lewicki (hjärnskakning) har haft problem inför samlingen. Några nya spelare anser sig förbundskaptenen dock inte behöva kalla in.

”Vore en katastrof för er”

– Oscar ska vara positivt nu. Han räknar med fotbollsträning i dag sedan får vi se om det blir något bakslag på den trappstege (till tillfrisknande) han har. Men han ska kunna träna fotboll för fullt i dag.

– Kim fick gå ut i går och det ska inte vara någon fara. ”Mackan (Marcus Allbäck) har haft kontakt och det var mer lite tjafs med magen. Det är ingen skada.

Är det ett fiasko om ni inte går till EM?

– Vi kan prata efteråt. Vinner vi så är vi i EM. Om vi inte gör det kan vi ta den frågan då, säger Hamrén och hinner även skicka en passning tillbaka till de danska journalisterna på en fråga om de två lagens situation.

– För er vore det en KATASTROF om ni inte klarar det. En riktig katastrof.

Publicerad: