PSG rasar: Zlatan straffas hårdare

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Antyder att Ibrahimovic förföljs av den egna ligan

Zlatan Ibrahimovic stängs av i fyra matcher för sitt utbrott mot domaren efter mötet med Bordeaux.

Nu protesterar PSG mot ”det oproportionella straffet” och antyder att svensken granskas hårdare på grund av sin status.

”Klubben beklagar omfattningen av hur den här spelaren har straffats, med tanke på hans enorma bidrag till franska fotbolls image både i Frankrike och internationellt”, skriver PSG i ett officiellt uttalande.

Strax efter klockan 23.30 på torsdagen meddelade franska ligans disciplinära kommitté att Zlatan Ibrahimovic stängs av i fyra matcher för utbrottet mot domaren Lionel Jaffredo efter 2-3-förlusten mot Bordeaux förra månaden.

– Straffet visar att kommittén inte har blivit fullt övertygad om Zlatan Ibrahimovics förklaring, sa presidenten i disciplinkommittén, Sebastien Deneux, enligt L'Equipe.

”Granskas bara i efterhand”

Dagen efter uttrycker PSG en stor besvikelse över kommitténs beslut. Klubben antyder att Ibrahimovic granskas hårdare på grund av sin stjärnstatus efter att kommittén återigen öppnat ett ärenden mot svensken först efter att tv-bilder granskats i efterhand.

”Klubben beklagar omfattningen av hur den här spelaren har straffats, med tanke på hans enorma bidrag till fransk fotbolls image både i Frankrike och internationellt. Klubben vill också påpeka, av samma skäl, att spelarens enda förhör vid Disciplinkommittén kommit efter att tilläggsrapporter inkommit efter granskningar av bilder i efterhand”, skriver klubben och fortsätter:

”Inget kommer stoppa oss”

”Det är nu, återigen, efter att ha studerat bilder som filmats av ett tv-team som kommittén bestämt sig för att ge spelaren ett oproportionerligt straff. Ett straff som förhindrar Paris Saint-Germain att använda en nyckelspelare under en avgörande del av säsongen på sin jakt efter framgång.”

Klubben avslutar sitt uttalande med en tydlig passning:

”Inget kommer stoppa oss från att skriva ett nytt framgångskapitel i vår klubbs historia”.

ARTIKELN HANDLAR OM