Superettanlaget tvingas spela "borta"

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Får inte dispensen förlängd: "Farlig för spelaren"

Foto: Foto: Bildbyrån
Utsikten

Utsikten står utan hemmaarena.

Efter 31 juli har förbundet satt stopp för spel på Ruddalen.

– Utsikten får inte fortsatt dispens på Ruddalen på grund av att planen inte uppfyller ett enda krav, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén, till GP.

Utsikten har klarat sig hyfsat som nykomlingar i årets Superettan då man ligger på en 13:e plats.

Men det kan bli en tuffare höst. Nu tvingas laget nämligen spela "borta" i resterande matcher under säsongen.

Tre alternativ

Anledningen är att svenska fotbollsförbundet inte förlänger den dispens för den nuvarande hemmaarenan Ruddalen som löper ut sista juli.

– Utsikten får inte fortsatt dispens på Ruddalen på grund av att planen inte uppfyller ett enda krav. Den är farlig för spelaren och innebär en stor skaderisk, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén, till GP.

Nu tvingas klubben hyra in sig på någon annan plan i Göteborg under hösten och enligt Göteborgs-Posten finns det tre alternativ.

Valhalla IP, Gamla Ullevi eller Bravida Arena.

Tänker överklaga

Att hyra in sig på Gamla Ullevi kan dock bli tufft då det skulle innebära att fyra lag (IFK Göteborg, Gais och Örgryte sedan tidigare) skulle samsas på samma gräsplan vilket skulle medföra stor risk för slitage. 

Därför tros Valhalla IP, där Göteborg FC håller till, eller Häckens nya hemmaarena Bravida Arena vara de troligaste alternativen.

Utsikten tänker dock först överklaga svenska fotbollsförbundets beslut för att få fortsätta spela på Ruddalen. Vid ett nekande även där blir sista matchen på Ruddalen hemma mot Mjällby på lördag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM