Bryter kontraktet efter tränarens hån

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Foto: Bildbyrån

På superettans upptaktsträff beskrevs han med orden "otränad, frånskild och söker jobb" av skojfriske tränaren Janne Karlsson.

Nu bryter nyförvärvet Jonas Bjurström med Utsikten.

– Vi har tillsammans kommit fram till den här lösningen, säger sportchefen Ingemar Lundin till klubbens hemsida.

På superettans upptaktträff tidigare under våren berättade Utsiktens tränare Janne Karlsson att han var osäker på om laget var redo för seriestarten.

Mycket behövde bli bättre, berättade han. Och när han fick frågan om status på sin nye veteran Jonas Bjurström gav han 36-åringen en ordentlig pik, med glimten i ögat.

– Han är frisk, otränad, frånskild, söker bostad och jobb. Han är inte igång än, men vi hoppas att han kommer igång på sikt. Han kommer att bli viktig på sikt med sin erfarenhet, sa han då.

Nu, bara ett par månader senare bryter veteranen med klubben – efter bara 27 minuter på planen.

"Tiden räcker inte"

Mittfältaren har dragits med skadebekymmer och bara stått för ett par inhopp.

När dessutom en möjlighet till ett heltidsarbete dök upp kom han överens med klubben om att bryta kontraktet.

– Hela min sociala situation har gjort att jag nu har kommit fram till detta beslut. Tiden räcker inte riktigt till och jag vill få utrymme att satsa på mitt nya arbete, säger Bjurström till klubbens hemsida.

Bjurström har spelat i bland annat IFK Norrköping, Trelleborg och BK Häcken och sportchefen Ingemar Lundin beklagar att klubben inte lyckats ta vara på spelarens erfarenhet.

– Det har inte varit optimalt, på grund av Jonas sociala situation men också hans skadehistorik. Därför är den här lösningen vi nu kommit fram till den bästa för båda parter, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM