Ångrar inte flytten

Foto: I natt väntar en ödesmatch för Svennis och hans Mexiko.
FOTBOLL

För Sportbladet berättar Sven-Göran Eriksson om ett par intensiva månader i Mexiko.

– Galet på ett underbart sätt. Jag älskar det, säger Eriksson till Sportbladet.

MEXICO CITY. Ett nytt jobb och ett nytt liv i en ny världsdel.

För en gångs skull tar Sven-Göran Eriksson till de stora orden när Sportbladet ber honom berätta om sin nya tillvaro:

– Jag inte bara gillar det – jag älskar det. Inte för en enda sekund har jag ångrat att jag lämnade Europa och åkte till Mexiko. Folket, spelarna, förbundet – allt har varit fullständigt fantastiskt. Det är extremt vänligt folk här, och jag har verkligen känt mig hemma från första dagen.

På gott humör

Kvällen före premiär-matchen mot Honduras höll Eriksson hov på Centro de Alto Rendimiento, det mexikanska förbundets högkvarter.

Presskonferensen igenom var han på gott humör – han poserade bland annat glatt med Honduras landslagströja – och när Sportbladet bad honom kommentera fotbollsintresset i Mexiko log han brett:

– Det är galet på ett underbart sätt. Det märks verkligen att det här är ett stort, stort fotbollsland. Vart du än vänder dig så pratas det fotboll, i radion, i tv:n, på gatorna, överallt. Otroligt. Men än har vi förstås inte spelat några matcher, så vi får hoppas att det är lika positivt sedan.

Tempostarkt spel

I Mexiko är intresset för Sven-Göran Eriksson just nu enormt. Vad vill han egentligen?

– Att det mexikanska laget ska spela med väldigt hög intensitet, en fotboll där bollen stannar på marken så mycket som möjligt.

– Jag vill ha ett spel med få tillslag, för jag tror att fotbollens framtid handlar om teknik och tempo.