Ola: Det är förkastligt

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportchefen utesluter inte bestraffning: Vill ha alla papper på bordet

krismöte AIK:s sportchef Ola Andersson satt igår i krismöte med klubbledningen. Enligt Sportbladets uppgifter riskerar Dulee Johnson såväl avstängning som löneavdrag.
krismöte AIK:s sportchef Ola Andersson satt igår i krismöte med klubbledningen. Enligt Sportbladets uppgifter riskerar Dulee Johnson såväl avstängning som löneavdrag.

Dulee Johnson riskerar inte bara fängelsestraff, utan även att bli bötfälld och avstängd av sin egen klubb.

– Det är förkastligt att köra onykter, det tycker alla människor, säger AIK:s sportchef Ola Andersson.

Samtidigt som Dulee Johnsons misstänkta rattfylla blev känd i går morse satt AIK-ledningen i krismöte. Strax före lunch kommenterade klubben händelsen via sin hemsida:

”Dulee Johnson kommer att träna och spela med AIK som vanligt framöver.

– Att Dulee tränar och spelar med laget som vanligt tror vi är det bästa sättet att börja med för att hjälpa Dulee framöver, säger tränaren Rikard Norling”.

Sportbladet kan avslöja att det är klubbens inställning för stunden. Enligt uppgifter inifrån AIK riskerar Johnson såväl avstängning från matchspel som löneavdrag beroende på vilka uppgifter som framkommer de närmaste dagarna.

Vill ha svar på frågor

Men innan AIK tar beslut i bestraffningsfrågan vill klubbledningen ha svar på frågor som promillehalten samt om ärendet går till åtal.

– Vi kan inte göra något eller straffa någon innan vi vet vad som har hänt till hundraprocent. Vi vill ha alla papper på bordet. Det är mest rättvist mot alla inblandade, säger Ola Andersson.

– Fram till dess tränar Dulee som vanligt och är aktuell för spel på lördag.

Är det inget alternativ att stänga av honom under tiden polisutredningen pågår?

– Det är givetvis inte bra att Dulee ens förekommer i det här sammanhanget. Jag kan inte säga exakt vad vi kommer att göra eller inte göra, men vi vill inte vara för snabba. Vi får ta de närmaste dagarna som de kommer och just nu är vår inställning att allt får rulla på som vanligt.

”Vi hjälper alla”

Kan du förstå att det blir reaktioner när ni låter en AIK-spelare som är dömd för misshandel, grovt rattfylleri och olovlig körning, och som nu misstänks för grovt rattfylleri alternativt rattfylleri samt olovlig körning igen, träna och spela som vanligt med laget?

– Jag kan förstå att folk som inte är insatta i det specifika fallet reagerar. Men vi är måna om att se till att vi tar hand om och hjälper alla våra anställda. I nuläget tycker vi inte har vi har underlag att göra på annat sätt.

Har ni sportsligt börjat förbereda er på att Dulee Johnsson kan åka i fängelse?

– Nej, men om det går åt det hållet kommer vi att vara förberedda på det.

Vad tycker du om rattfylleri?

– Generellt är det förkastligt att köra onykter, det tycker alla människor, säger Ola Andersson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN