Ljungberg om landslaget: Man ska aldrig säga aldrig

avMagnus Sundholm, Daniel Sjöberg

Öppnar dörren till blågult

Foto: AP

Seattle/Stockholm. Fredrik Ljungberg startade i dag sin nya karriär som spelare i Seattle Sounders. Då passade han på att sensationellt öppna dörren för landslaget igen.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger han till sportbladet.se.

Efter EM i Schweiz/Österrike så tackade Fredrik Ljungberg för sig i landslaget. Sedan dess har han inte spelat fotboll organiserat överhuvudtaget och då var det egentligen ingenting som talade för att svensken någonsin skulle dra på sig den blågula tröjan igen. Och så låter det till en början också när han får frågan nu när han till slut gjort klart med en ny klubb.

– Jag har gjort mitt där och det var skönt att lämna ifrån sig bindeln.

Bevingade ord

Sedan kommer tillägget:

– Men man ska aldrig säga aldrig.

Bevingade ord inom den svenska landslagsfotbollen. Henrik Larsson har sagt det ett antal gånger och han har också som bekant gjort comeback ett antal gånger. Kan det vara så att en frisk fräsch Ljungberg känner suget igen?

– Jag mår bra och jag har tränat stenhårt. Nu är jag frisk, säger han.

Richt positiv

Landslagschefen Lars Richt är positiv till Ljungbergs uttalande och inte heller han utesluter att mittfältaren det kan bli intressant för förbundskapterna Lars Lagerbäck och Roland Andersson att prata med svensken.

– Om han öppnar upp dörren och är tillräcklgit bra så tror jag nog att Lasse och Roland kommer att ta kontakt. Det är ju bara trevligt att ha alla duktiga spelare tillgängliga. Han har ju tackat för sig tidigare, men det finns ju andra spelare som har kommit tillbaka, säger Richt till sportbladet.se.

Sportbladet.se har sökt förbundskaptenerna för en kommentar utan att lyckas.