"Engelsmän är nog lite rädda"

avDavid Flatbacke

Publicerad:
Uppdaterad:

Ashley Cole sågar sina landsmän

Ashley Cole har lämnat Chelsea för Roma.

Vänsterbacken ser fram emot sin nya utmaning.

Men passar även på att såga sina landsmän.

– Engelsmän är nog lite rädda, säger han.

Ashley Cole har gjort något ovanligt – nämligen lämnat sitt hemland, England, för en tillvaro utomlands. Vänsterbacken har ju sedan tidigare skrivit på för två år i Roma, och sticker ut lite grann från den brittiska fotbollsmängden. Det hör inte till vanligheterna att en spelare byter Premier League för en annan liga i Europa. I Englands VM-trupp till turneringen i Brasilien var reservmålvakten, Fraser Forster, i Celtic den enda som inte höll till på hemmaplan.

Cole presenterades i går i Rom, och lyfte då ämnet.

– Det är nog så att engelsmän är lite rädda för att flytta (från England). De är så vana med den brittiska kulturen och det gör det bekvämt för dem att stanna hemma , sade han enligt The Independent.

Den rutinerade försvararen själv ser fram emot Italien-äventyret.
– Så fort som möjligheten dök upp, var jag glad att kunna få lämna London och att få bekanta mig med en ny kultur och ett nytt språk. Jag vet att det är en speciell atmosfär (i Roma), men det var också därför jag kom hit. För att få uppleva den.

Sportslig utmaning

Det finns naturligtvis också andra anledningar, utöver det nya klimatet, som tagit Ashley Cole till Serie A.

– Det här är en bra utmaning och jag är redo, även för att slåss om en plats i laget. Jag insåg hur mycket klubben ville ha mig, att de såg mig som del av deras projekt och då ville jag hoppa på, säger 33-åringen.

Roma kommer att spela i Champions League till hösten, efter att ha slutat tvåa bakom Juventus förra säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A