Allsvenskan i fotboll

Uppgifter: Wiland kan hamna i Blåvitt

Av: 

Fredrik Jönsson

Michael Wagner

Nemrud Kurt

FOTBOLL

Alvbåge dementerar en eventuell bytesaffär

Johan Wiland.
Johan Wiland.

Enligt Borås Tidning vill IFK Göteborg värva in Johan Wiland.

Blåvitt uppges vara redo att byta bort John Alvbåge.

”Jag har världens bästa jobb så jag tänker inte på något annat. I alla fall inte hypotetiska BoråsAnkor”, skriver Alvbåge i ett sms till Sportbladet.

Johan Wiland utsågs till årets målvakt i danska ligan både 2010 och 2011. Sedan 2009 har han spelat i FC Köpenhamn, men nu har 34-åringen förpassats till bänken sedan en tid tillbaka.

Därför kan Wiland vara på väg tillbaka till Sverige.

Enligt uppgifter till Borås Tidning kan han återvända till allsvenskan – men då för spel i IFK Göteborg snarare än Elfsborg.

Wiland: "Skulle se över det"

Det skulle i så fall innebära att ett byte sjösätts. Åt andra hållet ska nämligen Blåvitts målvakt John Alvbåge gå, samtidigt som Köpenhamn vill ha fem miljoner i dellikvid.

Wiland själv säger till BT att det kan vara aktuellt med en flytt.

– Det är klart att det inte är roligt att sitta på bänken. Det är svårt att visa upp sig när jag inte får spela och jag är inte lika het på marknaden när jag suttit på bänken i ett halvår. Skulle det dyka upp något som skulle passa mig och min familj skulle jag se över det.

”Tala med Borås Tidning”

Enligt Alvbåge finns det ingen sanning i att han ska bort från Blåvitt.

”Alltså när det gäller ryktet med stort ”R” ang FCK osv så har jag inget att säga eftersom det är en helt påhittad sak jag inte vet något alls om. Tala med Borås Tidning i stället, vad dom har fått alla info ifrån, eller Mats Gren”, skriver målvakten i ett sms.

”Det jag vet är att jag spelar i IFK, har världens bästa jobb så jag tänker inte på något annat. I alla fall inte hypotetiska BoråsAnkor.”

"Då var det så"

Säsongen 2006 spelade Wiland i Elfsborg och vann SM-guld. För två år sedan betonade han att det var den enda klubben han kunde tänka sig representera om det blev spel i Sverige igen.

Nu är situationen annorlunda:

– Då var det så. Skulle ett annat lag komma och Elfsborg inte kan vid det tillfället måste jag tänka mer på mig själv än vad jag gjorde då, säger Wiland.

Elfsborg klubbchef Stefan Andreasson menar att klubben alltid haft en bra relation med Wiland, men uppfattar inte att en flytt är på gång just nu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll