Kennedy i sin bästa målform sedan -07

FOTBOLL

Hammarby tog viktig seger Hallenius från start

Foto: BILDBYRÅN

Bästa målformen sedan 2007.

Nu har Kennedy Bakircioglü gjort tio fullträffar under säsongen.

Veteranen hann dessutom med en assist när Värnamo avfärdades med 2-0.

Det mesta handlade om Linus Hallenius inför matchen. Anfallaren gjorde comeback mot Värnamo efter att ha skrivit på för Hammarby tidigare under sommaren. Hallenius visade upp ett rappt djupledsspel under kvällen, och var inblandad i ett antal farliga lägen.

Men det var Lars Saetra som gav bortalaget ledningen. Kennedy Bakircioglü slog en hårt skruvad boll mot främre stolpen. Där stod den långe norrmannen stadigt – och kunde enkelt skarva bollen i mål.

I den 54:e minuten fick Linus Hallenius bollen i utkanten av straffområdet. Efter en snabb skottfint slog han bollen snett inåt bakåt. Där kom Kennedy Bakircioglü stormande och mittfältaren kunde kontrollerat placera in 2-0 med ett tillslag.

– Det är fint spel hela vägen. Han viker in och passar snett inåt bakåt, säger målskytten.

”Klart godkänd insats”

Det var veteranens 10:e mål på 20 matcher i årets upplaga av superettan. Ett så bra målfacit har inte Kennedy visat upp sedan säsongen 2006/07, när han gjorde 16 fullträffar för Twente i den holländska ligan.

Efter en timmes spel blev Hallenius utbytt.

– För att vara första matchen på väldigt lång tid så är det en klart godkänd insats, säger Nanne Bergstrand.

Kennedy Bakircioglü höll med:

– Han löper konstant och för mig är det skönt att ha någon som kan löpa, så kan jag bara sätta den i djupet på honom. Han är enormt löpvillig.

Segern betyder att Hammarby går upp på en delad andraplats i tabellen. Klubben har dock en match mer spelad än Sundsvall.

ARTIKELN HANDLAR OM