Trippla bomber i Hamréns trupp

FOTBOLL

”Har ett internationellt steg”

1 av 4
AIK:s Nabil Bahoui, 23, får chansen i landslaget, liksom...

Ingen Alexander Kacaniklic – men tre debutanter i det riktiga landslaget.

Erik Hamrén bjöd på flera skrällar inför EM-kvalpremiären mot Österrike.

Samtidigt meddelade förbundskaptenen att Markus Rosenberg avslutar sin landslagskarriär.

Sverige går in i ett nytt kvalspel och Erik Hamrén passar på att göra en nystart. I truppen till träningslandskampen mot Estland den 4 september och EM-kvalpremiären borta mot Österrike den 8 september ändrade förbundskaptenen på flera platser.

”Blev tyvärr stökigt”

Jonas Olsson är tillbaka i backlinjen men det var offensivt Hamrén bjöd på flest bomber. Alexander Kacaniklic petas helt.

– Jag hoppas det ska lösa sig för honom. Det blev tyvärr stökigt med speltid redan under våren och det visade sig i de matcher jag såg honom i Fulham att det inte blir kontinuitet i spelet. Unga spelare behöver speltid för att utvecklas. Jag hoppas och tror att det ska lösa sig för honom för det är en spelare jag tror på, säger Hamrén.

Istället får två allsvenska stjärnskott chansen i AIK:s 23-åring Nabil Bahoui – möt honom i ett längre reportage här – och Malmö FF:s 22-åring Emil Forsberg.

– Jag tycker Emil tagit stora steg fysiskt. Nabil är en sådan spelare också. Enorm fysik och fantastiskt härligt att få se honom i aktion när man kommer lite närmare på träning. Han har ett internationellt steg. Om man tittar på VM i somras är det otrolig mycket fysik kombinerat med teknik. Där måste vi hänga med också. De har den internationella möjligheten att vara med och slåss, säger Hamrén om duon.

Framåt slår sig 21-årige Branimir Hrgota in i truppen efter en imponerande säsongsstart i Borussia Mönchengladbach. Därmed kan ryktena om att anfallaren skulle kunna nobba Sverige för Kroatien begravas.

”Han har inte energin”

– Han var inhoppare under våren men det var inte många matcher från start. Vi var på besök där och de trodde väldigt mycket på honom. De sa att han är på bänken nu men vi tror att han redan till hösten kan vara en startspelare för oss. Han har tagit steget nu och han levererar genom att också spela.

Hrgota blir nu ett alternativ i skadade Marcus Bergs frånvaro och med skadeoron kring Zlatan Ibrahimovic. Där finns också Johan Elmander med som en valmöjlighet trots en turbulent start i Bröndby till följd av en familjetragedi.

– Hans matchform är kanske inte det absolut bästa just nu men jag tycker Johan visade i VM-kvalet både spelmässigt och ledarmässigt att jag vill ha honom med.

Det var mycket nytt men en tippad veteran saknas. Hamrén talade med 31-årige Markus Rosenberg under måndagen och MFF-anfallaren meddelade då att han avslutar sin landslagskarriär.

– Jag hade ett samtal med honom i går, han har självklart varit högintressant, men han tycker han gjort sitt i landslaget. Han vill lägga energin på MFF och känner inte att han har energin eller motivationen till a-landslaget.