Kallade spelare för ”bananätare” – slipper straff

FOTBOLL

Italienske ordföranden slipper konsekvenser

Foto: Carlo Tavecchio.

Italienska fotbollsförbundets nyvalde ordförande Carlo Tavecchio kallade afrikanska spelare för ”bananätare”.

Uefa har nu utrett fallet, men väljer att droppa det.

”Åklagaren har avslagit ärendet”, meddelar förbundet i ett uttalande.

Det var i juli som den nyvalde ordföranden i det italienska fotbollsförbundet, Carlo Tavecchio, talade nedsättande om unga afrikanska spelare och bland annat kallade dem för ”bananätare”. Goal skriver att uttalandet kom i samband med en diskussion där Tavecchio tog upp att han ansåg att det finns ett för stort antal utländska spelare i Italiens ungdomsakademier.

Slipper straff

Uefa påbörjade en utredning av händelsen, men nu väljer åklagaren i fallet, Stefano Polazzi, att lägga ned det.

”Den federala åklagaren har undersökt berättelserna, materialet och dokumenten som tillhandahållits av italienska fotbollsförbundet och Fifa, och avslagit ärendet”, står det i uttalandet på det italienska fotbollsförbundets hemsida.

Anledningen ska vara att åklagaren anser att informationen inte har någon disciplinär betydelse, både i objektiva och subjektiva termer, enligt förbundet.

Påstår sig jobba hårt mot rasismen

Serie A har drabbats av flera rasismskandaler de senaste åren, bland andra har Mario Balotelli och Kevin-Prince Boateng upprepade gånger blivit utsatta för rasistiska tillmälen från läktarhåll. Det italienska fotbollsförbundet har upprepade gånger påstått sig jobba hårt för att få bort rasismen från fotbollen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

Rasism