West Ham-spelaren ställs inför rätta i dag

FOTBOLL

Åtalas för att ha hotat att kasta syra på ex-flickvännen

Foto: AP
Åtalas. West Ham-spelaren Ravel Morrison ställs inför rätta, åtalad för bland annat misshandel och mordhot.

I dag inleddes rättegången mot Ravel Morrison, 21.

West Ham-spelaren ställs inför rätta åtalad för två fall av misshandel, samt för att ha hotat med att kasta syra i ex-flickvännens ansikte, spränga hennes hus i luften och döda henne.

Ravel Morrison, 21, är i rejält blåsväder.

Den engelska West Ham-spelaren står åtalad för två fall av misshandel på sin före detta flickvän Reah Mansoor och hennes mamma Parveen Mansoor. Misshandeln ska enligt Daily Mail ha inträffat utanför en bar i Manchester den 26 juli. Morrison greps och häktades förra onsdagen och släpptes mot borgen i måndags.

Hotade med syra

Den engelska West Ham-spelaren ska också ha hotat med att kasta syra i Reah Mansoors ansikte, spränga hennes hus i luften och döda henne – hot som domstolen ser allvarligt på.

I dag inleddes rättegången mot honom och rätten läste då upp åtalspunkterna om misshandel och olaga hot. Morrison anklagas också för att ha trakasserat Mansoor under fyra års tid, från den 1 januari 2010 till den 20 juli 2014.

Ravel Morrisons advokat David Fish QC hävdar att hans klient nekar till anklagelserna. Nästa rättegångssession är den 28 augusti.

United bröt på grund av beteendet

Det är inte första gången Ravel Morrison är uppe i rätten. År 2011 dömdes han till 12 månaders skyddstillsyn för att ha hotat ett vittne. Han har också dömts till böter för att ha slängt sin flickväns telefon genom en fönsterruta i samband med ett bråk och har anklagats för att ha misshandlat sin mamma.

2012 tvingades han böta efter att ha skrivit ett homofobiskt inlägg på Twitter.

Morrison är ursprungligen från Manchester och tillhörde tidigare Manchester Uniteds ungdomsakademi, men av disciplinära skäl valde United att bryta med honom. 2012 såldes han till West Ham.

ARTIKELN HANDLAR OM