AIK lånar mittfältare från Boca Juniors

1 av 5 | Foto: Mittfältaren Gabriel Ferreyra, 20, är klar på ett lån över nästa säsong.
FOTBOLL

AIK värvar – från den argentinska storklubben Boca Juniors.

Mittfältaren Gabriel Ferreyra, 20, är klar på ett lån över nästa säsong.

– Gabriel är en central mittfältare med en stor arbetsradie och en bra passningsfot, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Transfersommaren i AIK har främst handlat om spelarförsäljningar för mångmiljonbelopp. Eero Markkanen har flyttat till Real Madrid, Robin Quaison till Palermo – och VM-spelaren Celso Borges har länge ryktats vara på väg bort. Finske backen Sauli Väisänen har tillkommit och Fredrik Brustad har bekräftat att han är AIK-spelare från årsskiftet.

Samtidigt slåss klubben för guldet i allsvenskan. Och nu stärker AIK upp sitt mittfält inför slutspurten av serien.

20-årige Gabriel Ferreyra tillhör Boca Juniors men kommer att spela i AIK på lån över hela nästa säsong. Klubben har därefter en fastställd option för att köpa loss mittfältaren.

”Stor arbetsradie”

– Gabriel är en central mittfältare med en stor arbetsradie och en bra passningsfot. Vi har sett honom på plats i Buenos Aires och har samsyn med Boca Juniors på hur vi skall utveckla Gabriel och vad han skall bidra med i AIK:s spel, säger sportchefen Björn Wesström till AIK:s webbplats.

”Gnaget” meddelar på hemsidan att klubben lämnat in alla papper för att få argentinaren spelklar så fort som möjligt. Om Ferreyra hinner bli tillgänglig redan till derbyt mot Djurgården på onsdag är inte känt. Mittfältaren tränar med AIK för första gången under måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM