AIK Fotboll

Vänsterback klar för AIK

Av: 

Jim Jaber

FOTBOLL

”Patrick har visat egenskaper som vi tror både direkt”

AIK förstärker.
AIK förstärker.

AIK breddar truppen på sikt.

Klubben har värvat 17-årige vänsterbacken Patrick Kpozo från Ghana.

Spelaren ansluter till träningslägret i Dubai direkt – men blir spelklar först i sommar.

Spelklar i sommar.

Kpozo tillhör i dag Inter Allies FC i Ghana. Den blott 17-årige försvarsspelaren debuterade för klubben i landets högstaliga redan i november 2013.

Från och med i sommar går flyttlasset till Sverige och AIK.

Klubben har skrivit kontrakt med spelaren, som blir spelklar i sommar. Men redan i dag ansluter Kpozo till AIK:s träningsläger i Dubai, där han ska träna med sina blivande lagkamrater.

– Patrick har visat egenskaper som vi tror både direkt, men även över tid, tillför truppen kompetens även om vi har respekt för anpassningstiden för en ung spelare som flyttar från Accra till Solna, säger AIK:s chefsscout Tobias Ackerman i ett pressmeddelande.

Inleder mot Landskrona

– Jag har följt honom på plats i Ghana sedan han var 15 år och han har tillhört A-truppen samt spelat kontinuerligt i Premier League sedan 2013, fortsätter Ackerman.

AIK har sedan tidigare fem nya spelare i truppen som till skillnad mot Kpozo alla kämpar om en plats i den trupp som redan 21 februari inleder tävlingsspelet i Svenska cupen mot Landskrona BoIS. Läs mer om dem här!

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll