Klart: Milosevic återvänder till AIK

avSimon Sjöstrand

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Då var det klart.

Alexander Milosevic, 26, återvänder till AIK.

– Det känns skönt att vara hemma igen, säger mittbacken till klubbens hemsida.

Det var förrförra helgen som fotbolldirekt.se rapporterade om att Alexander Milosevic, 26, var på väg tillbaka till AIK.

Mittbacken, som lämnade allsvenskan för turkiska Besiktas i januari 2015, bröt kontraktet med klubben i december efter utebliven speltid, men avfärdade då en återkomst till AIK.

– Det är inte så stor chans. Jag har inte pratat med dem. De har bra mittbackar och de söker nog inte spelare till den positionen, sa Milosevic till Sportbladet.

”Alltid nummer ett”

– Sen vet alla att det bara finns ett lag för mig när jag kommer hem till Sverige. Men det måste vara ömsesidigt också. Jag har fått mycket kärlek på twitter och Instagram från fansen. För mig är AIK alltid nummer ett, fortsatte han.

Nu står det klart att han återvänder till klubben.

Det meddelar AIK på sin hemsida.

– Det känns skönt att vara hemma igen. Jag vill vara med på den satsningen som görs nu och ser fram emot utmaningen, säger Milosevic, som kommer att ha tröja nummer sex, till sajten.

För knappt två månader sedan bekräftade sportchefen Björn Wesström att man förde diskussioner med 26-åringen, något som nu mynnat ut i ett kontrakt som sträcker sig året ut.

”Fortfarande svårt att ta in”

En viktig förstärkning för AIK sedan Nils-Eric Johansson olyckligt tvingats avsluta karriären.

– Vid vissa tillfällen är detta jobb känslosammare än vid andra, beskedet om att Nils-Eric Johansson måste sluta med fotboll är fortfarande svårt att ta in. Med det i beaktande vill vi ha in en spelare som förstår den känslan, någon som är beredd att ge sitt allt för klubben när vi behöver det som mest. Alexander Milosevic är den spelaren, han har den känslan för AIK, för situationen och har också egenskaperna för att backa upp det på planen. Jag är glad och tacksam att detta gått att lösa, säger sportchefen Björn Wesström.

Milosevic har under sin tid i Besiktas varit utlånad till tyska Hannover och Darmstadt och senast till turkiska Rizespor.

På söndag tar AIK emot Halmstad i Svenska cupen, 15.00.

EN HEL DIGITAL BIBEL OM AIK – läs den här!

ARTIKELN HANDLAR OM