Malmö FF

Molins ser äntligen ljuset efter helvetet

Av: 

Johan Linderstam

Guillermo Molins.
Guillermo Molins.

FOTBOLL

Bradenton. Tillbaka i träning med boll – och kanske även tillbaka i Malmö­tröjan i premiären.

Guillermo Molins ser äntligen ljuset efter sju månaders skadehelvete.

– Jag är så sjukt j-a sugen på fotboll just nu, säger han till Sport­bladet.

Det var i slutet av juni förra året som mardrömmen upprepade sig för Guillermo Molins. Efter att 2011 ha dragit av det främre korsbandet i sitt vänstra knä i sin första match (!) för Anderlecht, en skada som i förlängningen innebar att han vände hem till Skåne, var det då i stället det främre korsbandet i det högra knät som rök. Malmö förlorade sin dittills främste målskytt i allsvenskan och Molins missade succéhösten när klubben kvalificerade sig för Champions League.

– Det har varit tråkigt som fan. Det är verkligen otroligt frustrerande att stå bredvid utan att kunna bidra, men när man nu är ute på planen glömmer man allt det. Jag bara njuter där ute, säger han.

Ja, efter stenhård rehab – till stora delar förlagd i Halmstad eftersom Molins tyckte det var så jobbigt att träffa lagkamraterna utan att kunna spela – gjorde han sin första träning med boll i måndags och när klubben i går inledde träningslägret i Florida var 26-åringen med i flera övningar på planen, även om han sedan klev av när det vankades spel.

”Det fattas muskler

– Jag måste förstå att det tar sin tid. Jag kan inte göra allt det som jag vill på planen och det måste jag kunna för att spela, säger han.

Vad fattas?

– Knät är bra, nu är det muskler som fattas och som ska byggas. Det är sista etappen. Titta här, se det i jämförelse med det.

Molins visar upp sina lår där det ena är markant större än det andra och säger sedan:

– Jag är ungefär en månad från att spela nu. Jag siktar på att vara med premiären mot Sundsvall, men om det blir mot AIK eller Göteborg i stället så får det bli så. Jag har lärt mig att inte stressa.

Molins dystra korsbandsskador

Skriver på för Anderlecht den 17 juni 2011. Bara åtta dagar senare, i en träningsmatch mot Knokke, bärs han ut på bår efter 25 minuters spel med en skadad menisk och ett avslitet främre korsband i det vänstra knät. Gör comeback den 18 mars 2012, nio månader senare.

Återvänder till Malmö den 11 augusti 2013 och är en avgörande orsak till att klubben på hösten säkrar SM-guldet. Öppnar även allsvenskan 2014 starkt och har vid VM-uppehållet gjort åtta mål och tre assist på tolv matcher, men drar sedan av det främre korsbandet, den här gången i det högra knät, i en träningsmatch mot FK Partizan den 27 juni.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF