Serie A

Anklagar klubben för att fejka tv-bilderna

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Milan rasar: Ser linjerna parallella ut?

Ett misstänkt offside-mål av Carlos Tevez och en friande repris har skapat kaos i Serie A efter Juventus 3-1-seger mot Milan.

Milan anklagar Juventus för att påverka reprisbilderna i tv till sin fördel.

– Till skillnad från de övriga lagen i Serie A så producerar Juventus sina egna tv-bilder, säger Milan-bossen Adriano Galliani enligt La Stampa.

Milan har själva publicerat en bild från tv-produktionen av matchen borta mot Juventus. Den visar grafiken av Carlos Tevez omdiskuterade 1-0-mål.

”Vi tycker inte det”

Argentinaren såg ut att vara misstänkt nära offside när han spelades fram till målet men på grafiken som visades i tv-sändningen syns tydligt hur 31-åringen är på rätt sida av linjen. Den utmålade linjen i alla fall.

”Enligt er: Är linjerna som Juventus producerat på de här repriserna parallella? Vi tycker inte det”, skriver Milan på sitt Twitter-konto.

Milan menar att offsidelinjen är missvisande och felaktig eftersom den inte löper parallellt med mittlinjen (se målet och grafiken i tv-klippet ovanför artikeln). Nu anklagar Milan-bossen Adriano Galliani tv-produktionen för att vara partisk.

”De kan visa vad de vill”

– Jag kommer att ta upp det här på nästa ligamöte så att ligan själva kan producera alla matcher, utan att lämna över makten till en enskild klubb att hantera sina egna bilder. Till skillnad från de övriga lagen i Serie A så producerar Juventus bilderna från sina egna hemmamatcher. De kan visa vad de vill, säger Galliani enligt La Stampa.

Sky Sports chef Fabio Caressa menar för La Stampa att linjerna är rätt utmålade men att en synvilla beroende på vinkeln gör att de inte ser ut att vara parallella.

– Allt handlar om synvinkeln, säger Caressa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Carlos Tevez

Adriano Galliani

Fotboll

AC Milan

Juventus FC