Ilskan mot missen: ”Var ett mordförsök”

Ex-domaren: ”van Dijk skulle ha haft ett solkart rött kort”

avMartin Tolén

Publicerad:

Liverpool gick vidare i Champions League på Napolis bekostnad.

Nu rasar italienarna mot en missad utvisning på Virgil van Dijk i första halvlek.

”Det var ett mordförsök”, skriver Corriere dello Sport.

Liverpool gjorde det som krävdes – vann med 1–0 – och är därmed vidare i Champions League tillsammans med Paris Saint-Germain från grupp C.

Stor hjälte blev Alisson Becker som gjorde en jätteräddning på tilläggstid.

– Det är säsongens räddning. Jag vet inte hur han gjorde den räddningen. Om vi visste att han skulle vara så här bra skulle vi ha betalt dubbelt, haha. Han är en otrolig spelare. Ingen förväntade sig en räddning vid den situationen, i normala fall ska det vara mål där, sa managern Jürgen Klopp efteråt.

”Var ett mordförsök”

Men från italienskt håll riktades ilska mot en situation i första halvlek.

Efter en dryg kvart blev Virgil van Dijk varnad av huvuddomaren Damir Skomina efter att ha träffat Napoli-anfallaren Dries Mertens med en tackling.

Men nu rasar fotbolls-Italien mot att van Dijk inte blev utvisad för förseelsen.

”Det var ett mordförsök från van Dijk på Mertens. Liverpool-försvararen gick in tufft i Napoli-anfallaren, men fick bara gult kort från domare Skomina”, skriver skriver Corriere dello Sport.

”Det faktum att man träffar bollen först gör dig inte befriad från hårdare straff, vilket både Pierluigi Collina (före detta domare och numera italiensk och Uefas domarchef) och reglerna säger tydligt”, utvecklar tidningens krönikör Ivan Zazzaroni.

1 av 4 | Foto: CARL RECINE / X03807

Ex-domaren: ”Solklart rött kort”

Italienarna menar att Champions League borde ha de ekonomiska musklerna att kunna inför VAR (videodomare) redan nu.

– Det skulle ha varit rött kort. Det har varit så mycket snack om VAR och när det ska börja användas i Champions League. Nu är det redan försent för oss, säger Napoli-tränaren Carlo Ancelotti.

Och italienarnas ilska delas även av förre toppdomaren Svein-Erik Edvartsen som menar att van Dijk borde ha varit utvisad redan efter 13 minuter.

”Virgil van Dijk skulle ha haft ett solklart rött kort! Hög fart och intensitet, onödigt mycket kraft och ingen möjlighet att spela bollen efteråt, kommer med sträckt sula och utsätter motspelaren för fara. Precis sådana situationer som Uefa tydligt säger ska vara rött kort. Det är exakt ett sådant exempel. Och det spelar ingen roll om bollen här. Det har ingen betydelse överhuvudtaget. Det här är en klar svart eller vitt-situation och det är ett klart rött. Det finns inga andra alternativ”, skriver Edvartsen på Twitter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM