Fotboll

Rörs till tårar efter fina hyllningen från klubben

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

2013 offentliggjorde Fernando Ricksen att han led av nervsjukdomen ALS.

Under fredagen hyllades 41-åringen av sitt gamla lag Fortuna Sittard.

Den holländska klubben avtäckte en staty, rest i ex-spelarens ära.

Fernando Ricksen hade en gedigen fotbollskarriär. Holländaren inledde proffslivet i Fortuna Sittard, gick vidare till AZ Alkmaar, skotska Rangers, ryska Zenit, för att till slut återvända till den förstnämnda klubben.

2013 offentliggjorde spelaren att han led av nervsjukdomen ALS, som innebär att de nervceller som styr kroppens muskler gradvis förtvinar. Karriären var således över.

Inför Fortunas möte med Jong Ajax under fredagskvällen var den nu 41-åriga Ricksen tillbaka. I samband med matchen avtäckte klubben en staty föreställandes ex-spelaren.

Van Bommel på plats

En djupt emotionell Ricksen tog emot den samlade publikens hyllningar. Bland åskådarna fanns den tidigare Bayern München-spelaren Mark van Bommel, som även han inledde karriären i Fortuna.

– Det var vackert och speciellt, men också känslosamt. Fernando har gjort sig förtjänt av att få en staty i klubben där han en gång började, säger vännen Roy Knez till nos.nl.

I december skapade Fortuna-fans en väggmålning föreställande Ricksen. Det är också genom supportrarnas finansiering som statyn har möjliggjorts.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Byt klubb – för att rädda din karriär!

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!