Självmål och Kanemål i kryssmötet mellan Saints och Spurs

Foto: DAVID KLEIN
FOTBOLL

Tottenham spelade 1–1 med sig själva mot Southampton.

Spurs tappar därmed viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna.

– Det här var värre än två förlorade poäng i vilken dussinmatch som helst, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats tv-studio.

Tottenham var inför dagens match tre poäng bakom Liverpool på den sista Champions League-platsen.

Hemmalaget Southampton, som ligger på nedflyttningsplats, inledde dock piggast och även om 1–0-målet var ett självmål var det inte ologiskt att hemmalaget tog ledningen.

Efter att ha slagit in flera låga bollar i bortalagets straffområde fick hemmalaget utdelning när Tottenhams colombianske försvarare Davinson Sánchez i den 15:e minuten styrde in ett inlägg förbi vikarien Michel Vorm i Spursmålet.

Saints gädje blev dock kortvarig – bara tre minuter senare kvitterade Tottenham när målkungen Harry Kane nickade in en hörna (hans 99:e Premier League-mål) slagen av Ben Davies.

1–1 stod sig sedan halvleken ut.

Jättelägen i slutet

Tottenham verkade lida av krasslige Christian Eriksens frånvaro och överlag var Southampton det bättre laget.

I matchens slutskede hade båda lagen fina lägen att göra ett segermål.

Southamptons 17-årige inhoppare Michael Obafemi hade sannolikt noterats för sin första Premier League-fullträff om han bara hade fått Tadic låga inlägg på mål i den 87:e minuten.

I den 90:e minuten var det i stället Tottenham som såg ut att få med sig alla poängen till London när Kane blev fri till vänster i straffområdet, men anfallaren sköt utanför och matchen slutade oavgjort.

Elfte raka utan seger

Om Liverpool besegrar Swansea på bortaplan i morgon har Tottenham fem poäng upp till den sista Champions League-platsen.

– Ett oskarpt Tottenham sett över hela matchen. Visst Harry Kane hade en chans i slutskedet som han normalt sett gör mål på, men totalt sett tycker jag inte att Tottenhams forcering avspelar det utsatta läget som klubben faktiskt befinner sig i, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats tv-studio.

Han fortsätter:

– Om man gör en utvärdering av tabellsituationen och det kommande spelprogrammet ser det faktiskt ganska mörkt ut för Tottenham vad gäller Champions League-platserna. Det här var värre än två förlorade poäng i vilken dussinmatch som helst.

För Southampton var matchen den elfte raka utan seger. Laget har en poäng upp till Stoke ovanför nedflyttningsstrecket.

ARTIKELN HANDLAR OM