Seger för Guidetti i debuten med Alavés

FOTBOLL

Spel från start, 75 minuter på planen, hyllad av publiken och seger.

Det blev en lyckad premiär för John Guidetti, 25, när hans Alavés vann hemma mot Sevilla i La Liga.

– Vi förtjänade segern, skriver Guidetti på Instagram.

Foto: VIASAT

Deportivo Alavés som tillsammans med Malaga och Leganes gjort minst antal mål i La Liga har värvat in John Guidetti på lån under våren från Celta Vigo.

Den svenske landslagsanfallaren fick chansen från start direkt efter övergången hemma mot Sevilla på Mendizorroza-stadion i Vitoria-Gasteiz i Baskien, norra Spanien.

Första starten sedan maj

Det var första starten i La Liga för Guidetti som varken tagit plats i en startelva eller gjort mål i ligaspelet sedan i maj förra året.

Efter en trög första kvart för både Alavés och Guidetti kom spelet igång bättre och anfallaren mer in i matchen. Svensken nickade fram lagkamraten Alfonso Pedraza till ett bra läge som Sevillamålvakten Sergio Rico räddade.

Guidetti fick ett hyfsat läge till vänster efter väggspel men skottet gick utanför. 25-åringen visade på typiskt Guidettimanér upp ett uppoffrande spel med löpningar både defensivt och i anfall där han tydligt ett par gånger visade hur spelbar han varit.

I 52:a minuten tog Guidettis Alavés ledningen efter ett fint nummer av mittfältaren Manu Garcia som tog emot bollen i straffområdet och med ryggen mot målet på halvvolley placerade in bollen vid bortre stolpen.

Den svenske landslagsanfallaren hann med ytterligare ett halvläge med skott utanför och även se till att danske mittbacken Simon Kjær blev varnad innan han blev utbytt i 75:e minuten.

Hyllad av publiken

Stora delar av de 19 000 åskådarna mötte svensken med en stående applåd för det uppoffrande spelet.

Trots en intensiv press under slutminuten lyckades Alavés hålla undan till en 1–0-seger mot Sevilla.

– Härligt, tre poäng!!! jublar Guidetti på Instagram med en bild på jublande lagkamrater i omklädningsrummet.

– Det var en underbar känsla att spela inför fansen. Vi jobbade hårt som ett lag och fick segern som vi förtjänade! Tack till supportrarna för ett härligt välkomnande! fortsätter svensken.

Nästa match för Alavés är i cupen borta mot storlaget Valencia på onsdag. Sett till insatsen i debuten är det inte orimligt att John Guidetti, som är i behov av matchspel, startar då också.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga