Ohlsson: ”Förtjänar dunka dit några mål”

GÖTEBORG. Jörgen Lennartsson gav honom inte chansen. Poya Asbaghi bygger delvis offensiven kring honom.

Sebastian Ohlsson, 24, tackade med två mål mot Stabaek.

– Jag tycker jag förtjänar att dunka dit några mål, säger han.

Efter 26 mål under två säsonger med Örgryte var Sebastian Ohlsson en eftertraktad spelare för många allsvenska klubbar för drygt ett år sedan.

Han tog det korta steget geografiskt men desto längre fotbollsmässigt till IFK Göteborg.

Det visade sig att det inte var tränaren Jörgen Lennartsson som värvat den målfarlige och spelskicklige anfallaren till Blåvitt – för Ohlsson fick aldrig riktigt chansen.

Fått chansen fullt ut

Under nye tränaren Poya Asbaghi har Sebastian Ohlsson spelat från start i IFK Göteborgs båda träningsmatcher i en fri, något tillbakadragen nummer 10-roll i 3–4–3-systemet.

Mot Stabaek under lördagskvällen var det Ohlsson som såg till att Blåvitt vände 1–2-underläge till 3–2-seger genom två mål.

Det första, 2–2, ett distansskott i krysset. Segermålet, 3–2, rullade han in via en norsk försvarare.

– Det första målet satt fint, säger han nöjt efter matchen. Det är lite sådana mål jag gjort tidigare i karriären. Det var skönt att visa den blåvita publiken vad man går för också.

– Vid det andra målet är avslutet lika fult som det första är snyggt. Men jag gör det jäkligt bra i förarbetet innan, säger Ohlsson.

Hur har tiden varit om du blickar tillbaka på 2017?

– Fan, egentligen vill jag inte prata om det. Nu tänker jag inte så mycket på det. Jag har blivit starkare som människa och ändå utvecklats som fotbollsspelare. Jag har legat i och gnuggat, dag ut och dag in, utan att gnälla. Jag tycker jag förtjänar att dunka dit några mål, minst sagt.

Pratade du med Poya Asbaghi när han kom för att få veta vad han stod?

– Nej, egentligen inte. Jag tänkte bara att jag skulle visa det jag gjort på träningarna. Antingen gillar han min spelstil eller inte. Det kändes som han gjorde det och jag gillar hans syn på fotboll.

Visar karaktär

– Men jag är van vid att slicka kanten lite mer, men det är nog en position som kommer passa mig riktigt bra när jag kommer in i det fullt.

Vad betyder segern för er som lag?

– Det är alltid kul att vinna, men vi ser hellre att spelet sitter bättre än själva resultatet.

Vad kände ni vid 0-2 efter tio minuters spel?

– Vi visar karaktär. Under andra halvlek fortsätter vi att spela vårt spel i stället för att börja slå långt och brunka oss till en vändning. Vi håller oss till matchplanen och får utdelning. Det är extra kul, säger Sebastian Ohlsson.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.