August Erlingmark klar för IFK Göteborg

Publicerad 2024-07-09 17.37

IFK Göteborg får tillbaka en ny hemvändare.

August Erlingmark, 26, är klar för klubben.

– Det känns helt rätt, säger han.

Följ ämnen
IFK Göteborg

26-årige August Erlingmark har gjort 168 A-lagsmatcher för Blåvitt. Och fler kommer det bli för mittfältaren. För han återvänder till Kamratgården som han senast tillhörde i januari 2022, från grekiska Atromitos.

– Det är drygt två år sedan jag lämnade Blåvitt och mycket har hänt. Jag känner själv att jag har utvecklats av åren i Grekland och jag kommer hem till ett Blåvitt som gör en nystart. Det känns spännande, säger han till klubbens hemsida.

”Ung veteran”

Erlingmark har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fyra och ett halvt år framåt. Tekniske direktören Ola Larsson är glad att 26-åringen återvänder.

– Att få till sig en ”hemvändare” i så bra ålder hör inte till vanligheterna. Historiskt sett är det sällan det har hänt för Blåvitt. Nu får vi till oss en 26-åring som både har byggt på sig värdefull erfarenhet från spel i utlandet och som samtidigt är hungrig på mer. Ser man till ”Agges” blåvita facit så är det en ung ”veteran” vi får till oss. Med åren i Grekland har han utvecklat flera delar av sitt spel och vi ser honom som ett alternativ både i försvaret och på mittfältet.