Tunga beskedet – ny korsbandsskada: ”Fruktansvärt tungt”

Missar delar av nästa säsong

Foto: TT

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Daniel Jarl, 25, skadade knäet mot Sundsvall.

Nu står det klart att Sirius-backen ådragit sig en ny korsbandsskada och blir borta en bit in på nästa säsong.

– Fruktansvärt tungt, säger han till Fotbollskanalen.

Nykomlingen Sirius inledde säsongen i hög fart och var länge med i toppen av tabellen, men har tappat fart och har nu fem raka förluster.

Nu kommer nästa smäll.

Daniel Jarl skadade knäet i hemmamötet med Sundsvall för knappt två veckor sedan och nu står det klart att mittbacken ådragit sig en ny korsbandsskada – åter igen i vänster knä.

”Ska komma tillbaka starkare”

25-åringen kommer att bli borta en bit in på nästa säsong.

– Det är fruktansvärt tungt. Men jag har varit med om det förut och vet hur det går till. Det går att komma tillbaka och det ska jag göra, starkare än innan. Jag har brutit ihop och är väl redan i komma igen-fasen. Det kommer att bli bra. Det är surt, men vad ska man göra liksom. Det är bara att köra antar jag, säger Jarl till Fotbollskanalen.

Härnäst väntar operation för backen, som anslöt från AFC Eskilstuna inför säsongen, och därefter lång rehab.

– Knät såg väl fint ut annars, så det borde inte ta alltför lång tid innan man går in i det. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka så tidigt som möjligt nästa säsong, säger han.

”Fruktansvärt jobbigt”

Jarl har varit skadad även tidigare under säsongen och stannar på elva allsvenska matcher.

– Det är fruktansvärt jobbigt att stå vid sidan, som alltid. Jag har haft min beskärda del av skador den här säsongen, annars också. Det har varit en tung säsong på så sätt. Man vill vara där och göra allt det där på planen men man får försöka vara stöttande från sidan och vara så positiv man kan vara.

ARTIKELN HANDLAR OM