Kennedy Bakircioglü: Man får njuta av varje stund

FOTBOLL

1–1-målet mot IFK Göteborg påminde honom om det sista målet på Söderstadion.

Och kvällens mål kan ha varit hans sista på Tele2 Arena.

– Så kan det vara. Jag har ingen aning. Sex matcher kvar, ett derby på söndag. Man får njuta av varje stund som finns att spela, säger Kennedy Bakircioglü efter vinsten mot IFK Göteborg.

Flera bra anfall i första halvlek, men inga skott på mål. Därför var det jobbigt för Hammarby när IFK Göteborg tog ledningen i den 54:e minuten på Tele2 Arena.

Men fyra minuter senare klev Kennedy Bakircioglü fram.

Trots att klubbikonen fått starta klart färre matcher under 2017 var det givet att hans högerfot skulle få tala från 30 meter. Han klippte till och skickade in 1-1 bredvid den hälften så gamla Pontus Dahlberg i IFK Göteborgs målbur.

”Vill vara med och kriga”

– Det här påminde mig faktiskt om målet på Söderstadion mot Ängelholm. Det är väldigt likt det målet. Jag känner att målvakten öppnar vänsterhörn, för han tror att jag ska skjuta där. Han tar steget lite för tidigt och det ser jag, så jag försöker skjuta i andra hörnet. Jag får studsen precis innan, den dyker och det är blött. Då är det svårt för honom att komma tillbaka. Den satt jätteskönt, och jag tror det målet betydde mycket för oss, säger Kennedy.

Det var 36-åringens första fullträff den här säsongen, där han endast har fått starta nio av 24 matcher. Det var ett efterlängtat mål.

– Det är klart att det betyder mycket. Det har varit si och så med det här året, man har inte spelat så mycket. Nu fick jag chansen och då ville jag visa att jag vill vara med och kriga. Jag tycker att jag gjorde en fullt godkänd match. Jag vet att jag kan bättre än så här också, men jag är ganska nöjd med insatsen efter att ha varit borta mycket.

”Finns inget jag är missnöjd med”

Hans avtal med Hammarby går ut efter säsongen. Han är medveten om att det kan ha varit hans sista mål på Tele2 Arena.

– Så kan det vara. Jag har ingen aning eftersom vi inte har haft de diskussionerna ännu, men vi har pratat om att vi ska träffas. Det återstår att se vad Hammarby säger.

Vad det än blir för besked från Hammarby är Kennedy Bakircioglü stolt över sin tid i Bajen.

– Jag är väldigt glad och stolt över att jag har kommit tillbaka och för allt det jag har gjort för klubben. Jag är nöjd med det jag hittills har presterat i Hammarby. Det finns inget jag är missnöjd med när det gäller prestationerna. Det är sex matcher kvar, ytterligare ett derby på söndag. Det är roliga matcher, man får njuta av varje stund som finns att spela.

Hur känns kroppen efter 90 minuter?

– Jag känner att min kropp håller. Hade den inte hållit så hade jag sagt det till er här nu. Men jag känner att jag håller på den här nivån. Sedan är det inte jag som bestämmer det, men jag har min tro på mig själv...

”Håller i fyra-fem år till”

– ...Kennedy håller i fyra-fem år till, skriker Mats Solheim när han går förbi.

Kennedy skrattar.

– Jag känner mig jättefräsch. Det är inte så att jag ligger helt slut nu, jag känner mig stark.

– Motivationen och spelglädjen finns, det känner jag. När den inte finns där ska man lägga skorna på hyllan. När jag får spela som i dag, göra det jag är bra på, så tycker jag det är fantastiskt roligt.

Hammarby vann mot IFK Göteborg med 2–1.

Guldjakt i allsvenskan – återstående matcherna 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM