Källström: ”Özcan är absolut rätt man att leda Djurgården”

Av: Malin Wahlberg, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

KALMAR.

Folk hann bli oroliga – men Kim Källström spelar i Djurgården även nästa år.

Lagkaptenen vill dock att föreningen blir bättre på två specifika punkter:

– Vi måste få en bredare trupp, men också en tydligare spelidé. Men Özcan är absolut rätt man att leda Djurgården, säger Källström.

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Europaspel för första gången på tio år. De tusentals djurgårdare som åkt ner till Kalmar ville inte sluta fira, sjunga och skrika. Även spelarna var segerrusiga. Lagkaptenen tog sin medalj för tredjeplatsen, rusade ner mot klacken och hjulade likt en gymnast.

– Det var något mellanting av en volt och en hjulning. Det är sånt man tränar på i trädgården med barnen. Matchen var inte så bra, så hjulningen var kanske dagens behållning, skrattar Kim Källström och fortsätter:

– Det var kanske inte eufori, men det var väldigt goa känslor.

”Det är svart eller vitt”

Djurgården var piskade att vinna borta mot Kalmar. Trots en svag form i ryggen höjde de sig i rätt läge och Kerim Mrabti ordnade segern med två mål i den första halvleken.

– Det var viktigt att få en sån här avslutning. Ju längre säsongen går så byggs ju trycket upp. Hade vi inte vunnit i dag hade det nästan varit ett misslyckande – folk hade kanske kallat det ett fiasko – för det är en hård värld. I elitidrotten är allt svart eller vitt och det hade varit tråkigt att avsluta med sådana rubriker, säger Källström.

För säsongen har totalt sett varit en stor framgång, menar veteranen.

– Det här har varit ett jättefint år. Djurgården har inte varit och nosat på topplatserna på många år så det var härligt. Vi nådde ungefär den nivå vi kunde, för Malmö FF var värdiga vinnare och AIK har varit starka med en bred trupp.

Direkt efter matchen uttalade sig mittfältaren i tv-sändningen vagt om sin framtid. Det gjorde förstås flera djurgårdare oroliga: skulle inte lagkaptenen fortsätta nästa år!? Källström lugnade dock alla på den fronten:

– Nej, jag är inte osäker på framtiden. Det är bara att köra på nästa år. Men man tänker alltid till lite. Jag är inte 22 år längre och det ska kännas bra. Det har varit en speciell vecka där vi höll på att sjabbla bort Europa. Men sen var det totalfokus på matchen och själv försöka vara positiv och peppande. Det känns bra att ha ett år kvar med Djurgården.

Källström: ”Det måste vi förbättra”

Kim Källström är spelare och person med höga krav på sin omgivning. Såväl när det gäller lagkamrater som ledning och styrelse.

Vad behöver Djurgården bli bättre på till nästa säsong för att klara toppstrid och Europaspel?

– Det kommer bli svårt. Det är många lag som har det tufft och det är ju en vanesak för klubbarna. Det kommer krävas en bred trupp, säger Källström som imponeras över Östersunds förmåga att kombinera allsvenskan med Europaspel under säsongen.

– ÖFK har vågat rotera. AIK har haft en stark trupp. Man kan liksom inte spela med 11-12 man hela säsongen. En som Felix Beijmo har gjort det superbra, men kom ändå från division 1 och då kan man inte vänta sig att han ska leverera vecka ut och vecka in. För att ta ett exempel.

Behöver bli bättre taktiskt – men Özcan rätt man

Källström menar också att laget behöver utveckla sin taktiska mognad.

– Ja, det är såklart något vi måste jobba på. Vi har haft många skickliga spelare som gärna tar bollen och gör sin grej, men vi kan verkligen utveckla en tydligare spelidé.

Lagkaptenen gav Özcan Melkemichel en hjärtlig bamsekram efter matchen. Det har ryktats om slitningar mellan lagets veteraner och tränaren, men det viftade Källström bort efter matchen.

– Som lagkaptenen har man ett nära band till tränaren. Vi var så glada. Han har gjort det väldigt bra i Djurgården och man får komma ihåg att han kommer från en helt annan typ av förening. Det har fungerat väldigt bra. Men Özcan är absolut rätt man att leda Djurgården.

Publicerad:

LÄS VIDARE