Kennedys lönesänkning: ”Pengarna är inte det viktiga”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Kennedy Bakircioglü är överens med Hammarby om ett sista år i klubben.

Men den minskade speltiden innebär att klubblegendaren går ned i lön.

– Pengarna är inte det viktiga. Jag vill bara ha framgång med Hammarby, säger Bakircioglü.

Hammarby spelade 3–3 mot Sirius under måndagskvällen efter att man först tappat en 2–0-ledning till underläge 2–3, men till slut kvitterat i slutminuterna.

Kennedy Bakircioglu byttes in i den 64:e minuten i vad som var hans 19:e match för säsongen, och hans åttonde inhopp.

Men trots minskad speltid och betydligt färre starter i år än tidigare så är Bakircioglü klar för en sista säsong som spelare i klubben, något Hammarby annonserade i söndags.

Båda parterna är överens om ett kontrakt över 2018, även om själva kontraktet ännu inte är påskrivet.

Accepterat sin roll

– Jag känner inte att jag är klar här. Det är klart att jag blir glad och stolt över att få vara med på ytterligare en resa. Det finns ju väldigt mycket framtidsplaner och framtidstro. Och jag har accepterat min roll som den är. Kommer jag in som i dag (i måndagens match mot Sirius) så gör jag mitt yttersta för att lyfta de andra och tillföra det jag kan, säger Bakircioglü nästa säsong ska fylla fler funktioner än enbart som spelare.

– Jag är spelare i första hand, men jag ska också hjälpa de unga killarna som blir uppflyttade till A-laget och även andra spelare i laget. Det kan vara bra att det finns en spelare som mig i truppen, en ledare. Jag ska kunna fördela mina uppgifter. När jag inte spelar ska jag se till att mina lagkamrater mår bra.

”Kan inte ha samma lön”

Den minskade speltiden för 36-årigen innebär att han går ned i lön på sitt sista spelarkontrakt med Hammarby.

– Måste vi prata om det? skämtar Bakircioglü innan han fortsätter:

– Men det är klart, det borde alla förstå. Man kan ju inte ha samma lön när man blir äldre och är i slutet av sin karriär. Men jag accepterar det och det är inga problem. Jag har varit i den här klubben och gjort väldigt mycket gott, så det känns bra.

– Jag menar, när jag kom hem var inte pengarna det viktigaste för mig. Det var hjärtat som sa till mig att komma hem och hjälpa Hammarby. Bara där förlorade jag väldigt mycket pengar på att jag kom hem från La Liga. Men det var inte viktigt just då. Vi är överens och det är det viktigaste. Jag vill bara ha framgång med Hammarby och jag hoppas vi gör ett bra år nästa år.

Aktuell för roll i klubben

2018 blir alltså Kennedy Bakircioglüs sista säsong som spelare för Hammarby. Men han är både öppen och tydlig med att han gärna fortsätter i klubben i någon annan form även efter det.

– Det är klart att jag gärna skulle vilja jobba inom föreningen och vara en del av resan. Vi har absolut fört sådana diskussioner, sen får vi se exakt vad det blir. I första hand så är jag kontrakterad av Hammarby som fotbollsspelare. Sen får vi se vad det blir i framtiden.

Men du ser dig själv i Hammarby, om du får som du vill, även efter nästa säsong i någon form?

– Jaja, absolut. Herregud. Jag har varit i den här klubben så länge och älskar Hammarby. Jag vill alltid vara en del av Hammarby och kommer vara det också.

Sportbladets allsvenska guldmålningar 2006–2017 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM