”Vad fan är det frågan om?”

MFF-veteranen sågar domaren

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: CMORE
Behrang Safari visades ut i första halvlek.

MALMÖ. Högklassig fotboll, otrolig atmosfär och avgörande på stopptid.

Men också tre röda kort, sex gula och en tränare uppvisad på läktaren i paus.

– Vi måste kunna hålla lite högre kvalitet på våra domare, säger utvisade Behrang Safari efter MFF:s seger mot Östersund.

Det var strax före paus som situationen som kom att prägla hela matchen inträffade.

Malmös Behrang Safari blev förbannad sedan Östersunds Hosam Aiesh dragit ner honom med hjälp av tröjan. Tumult uppstod och MFF-veteranen gav Aiesh en lättare örfil när ett stort gänggruff inleddes.

Domaren Magnus Lindgren från Göteborg gav Safari ett rött kort och Aiesh ett gult.

– Man snackar om att jag slog honom i ansiktet. Äh, en lätt klapp på kinden. Vad fan är det frågan om?! Man behöver inte göra det större än vad det är. Jag tappar huvudet för att assisterande domaren har fyra-fem beslut i rad som är helt fel, varav han tog på sig två av dem. Rött för det tycker jag fanimej är löjligt, dundrar Safari.

Upprörd över kortet

I efterspelet fick även Malmös Yoshimar Yotún och Östersunds Ronald Mubiiki gult kort. Malmös målvaktstränare Jonnie Fedel gick i samband med halvtidssignalen bort mot assisterande domaren, som var närmast situationen med Safaris röda kort, och applåderade ironiskt mot honom. Fedel visades upp på läktaren till andra halvlek.

– De påstår att jag hånade den assisterade domaren, säger han till Sportbladet.

Trots en man mindre gav Markus Rosenberg sitt MFF ledningen på frispark efter 51 minuter,

I den 80:e minuten kvitterade Ken Sema och sex minuter senare small det igen.

Satte in en rubytackling

Franz Brorsson satte då in en rugbytackling vid mittlinjen på Saman Ghoddos och Östersundspelarens lagkamrat Jamie Hopcutt blev så arg att han gick fram och puttade omkull den sittande Malmö-försvararen. Båda fick rött kort.

– Jag ville bara stoppa anfallet. Jag tror att jag tar bollen, säger Brorsson.

Och lite till?

– Ja, och spelaren så klart. Jag tycker det är gult. Sen förstår jag inte varför han får rött.

Men MFF fick ändå sista ordet när Erdal Rakip satte 2-1 i den 95:e minuten.

Safari sågar

Men det mesta av eftersnacket kom att handla om domaren. MFF:s tränare Magnus Pehrsson menade att de tre röda korten var rätt medan Safari tyckte att domateamet inte alls höll måttet.

– Det är känslor. Det är en stor match! Det blir fajt. Vi måste kunna hålla lite högre kvalitet på våra domare. De var kanske inte beredda på att det skulle vara en sån här match.

De har inte bemannat för en toppmatch?

– Det känns lite så. Kolla på alla gula och röda kort. Vad händer?! Det är fan en stormatch, det kommer att vara krig. Då får man också förbereda sig på rätt sätt, vi och dom. De har också ett ansvar att inte tappa matchen, Men vi vinner till slut och det är det enda som räknas, säger Safari.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM