Hrgota cuphjälte - firade galet mot före detta klubben

FOTBOLL

Det blev ett straffdrama i tyska cupen mellan Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt.

Då klev Branimir Hrgota fram och blev hjälte mot sin före detta klubb.

Han firade galet genom att löpa över hela planen och kasta sig ned på knä framför klacken.

Foto: VIASAT

Semifinalen mellan Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt slutade 1–1 efter 90 minuter. Förlängningen blev mållös och det slutade med ett straffdrama.

Sköt iskall in avgörandet

Branimir Hrgota, med ett förflutet i Mönchengladbach, spelade från start för Frankfurt. Han var kvar på planen när det blev dags för straffavgörande.

De tio första straffarna gick i mål, så semifinalen fick avgöras med utslagsstraffar. Där blev Hrgota den stora hjälten för Frankfurt.

Djibril Sow missade den åttonde straffen för Mönchengladbach. Efter det gick Hrgota fram för att försöka skjuta Frankfurt till final i tyska cupen. Den svenske anfallaren var iskall och tryckte in bollen i ena hörnet.

Rusade över hela planen

Hrgota blev överlycklig och firade galet. Han satte full fart och sprang över hela planen. När han väl kom fram till Eintracht Frankfurts bortaklack kastade sig Hrgota ner på knä för att fira straffavgörandet.

I cupfinalen väntar antingen Borussia Dortmund eller Bayern München, de möts imorgon. Finalen spelas den 27 maj på Olympiastadion i Berlin.

Oscar Wendt spelade från start för Mönchengladbach, men byttes ut i den 41:e minuten efter en smäll. Vänsterbacken uppges ha en fraktur i armbågen och ska opereras.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM