”Henke” och Hedman tillbaka i Celtic – inför 60 000

Publicerad 2017-05-24

Henrik Larsson och Magnus Hedman återvänder till Celtic Park.

Till helgen ska de spela en välgörenhetsmatch inför fullsatta läktare i Glasgow.

– Har inte tränat fotboll sedan dackefejden men det är lugnt, skriver Hedman på instagram.

På söndag möter ”Henriks Heroes” och ”Lubos Legends” varandra i en välgörenhetsmatch på Celtic Park. Lagen är ihopsatta av den svenska Celtic-legendaren Henrik Larsson, och slovaken Lubomir Moravcik, som spelade i klubben 1999–2002.

– Att återvända till Celtic Park, där jag upplevde så många höjdpunkter av min karriär, kommer bli väldigt speciellt för mig och min familj, säger Larsson till Celtics hemsida.

Men han poängterade också vikten av att vinna vänskapsmatchen.

– Men nu är det viktiga att få ihop ett lag som slår min gamle vän, Lubo. Jag kommer ringa några samtal den närmsta tiden, det finns inte en chans att jag förlorar denna matchen, fortsätter han.

Så mycket tjänar VM 94-hjältarna i dag

Spelade tillsammans i Celtic

Och nu vet vi alltså vem Larsson vill ha mellan stolparna, som ska hjälpa honom till segern. Ingen mindre än gamla kollegan Magnus Hedman. Förutom många år tillsammans i svenska landslaget var också Larsson och Hedman samtida i Celtic, mellan 2002 och 2004.

– På söndag smäller det! Har inte tränat fotboll sedan dackefejden men det är lugnt. Först några dagar taekwondoläger och sedan är det dags att kliva tillbaka in i den värld jag bara kände till innan jag fyllde 40 år, skriver Hedman på sin instagram.

Matchen på Celtic Park är helt slutsåld, och 60 000 åskådare att vara på plats för att se matchen.