John Terry

”Otroligt märkligt – förstår det inte alls”

Av: 

Martin Tolén

John Terry har varit klubben trogen i 22 år.
John Terry har varit klubben trogen i 22 år.

FOTBOLL

I går kom beskedet att John Terry lämnar Chelsea.

Nu ifrågasätts tajmingen.

– Det är otroligt märkligt. Jag förstår det inte överhuvudtaget, säger Sky Sports-experten Gary Neville.

Chelsea förlorade i söndags bortamötet med Manchester United vilket spetsar till toppstriden i Premier League ytterligare.

Och som att inte det vore nog kom i går beskedet att klubbikonen, tillika lagkaptenen, John Terry lämnar Chelsea i sommar efter 22 år (!) i klubbens tjänst.

– Vi har haft positiva diskussioner, men efter noggrant övervägande har jag kommit fram till att det är rätt tid för mig att lämna. Jag känner fortfarande att jag kan bidra på planen men jag inser att jag kommer få färre chanser. Jag kommer alltid att vara en ”Blue” och nu vill jag avsluta den här säsongen, min allra sista, med ännu en titel. Ord kan inte beskriva den kärlek jag känner för den här klubben, sa Terry i ett uttalande.

”Otroligt märkligt”

Men nu ifrågasätts tajmingen i beslutet.

Sky Sports-experterna Gary Neville och Jamie Carragher, tidigare i Manchester United respektive Liverpool, tror att Terrys avsked mitt i titelstriden kan vara ett störningsmoment.

– Terry-nyheten är otroligt märklig. Jag förstår det inte överhuvudtaget. Det kommer nog att störa i omklädningsrummet, både klubben och supportrarna kommer nog att vara ledsna ett tag, säger Gary Neville.

Carragher misstänker att 36-årige Terry redan gjort klart med en ny klubb.

– Tajmingen är märklig med tanke på Manchester United-matchen och resultatet där. Och med tanke på att beskedet kom ut så tidigt så tror jag att han spelar för någon annan nästa säsong. Förhoppningsvis är det i Premier League, säger Carragher.

Chelsea leder ligan fyra poäng före Tottenham med sex omgångar kvar att spela.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Ibra: Blivit Champions League sen jag klev in

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

John Terry

Chelsea FC

Premier League

Gary Neville

Jamie Carragher