Därför kom inte Sarfo med i U21-truppen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Håkan Ericson ville ha med Kingsley Sarfo till U21 – men så blir det inte. 

Papperna från Migrationsverket hann inte bli klara i tid för Sirius succéspelare. 

– Vi fick inte igenom ett svensk medborgarskap så vi fick lägga ner det, säger Ericson. 

Kingsley Sarfo har tagit allsvenskan med storm. Han har gjort tre mål och fyra assist för Sirus så här långt och för några dagar sedan avslöjade Håkan Ericson att han ville se Sarfo i U21-EM. 

– En intressant spelare. Han väldigt duktig med boll och duktig på att söka upp fria ytor och komma rättvänd i spelet. Han är också bra på att komma till avslutslägen och inte minst att sätta andra i bra lägen. Och han är inte bara bra offensivt utan visar också vilja att jobba defensivt, vilket gör att vi har tittat extra på honom, sa förbundskaptenen till förbundets hemsida.

”Är jätteledsen”

Allt hängde på att papperna från Migrationsverket skulle bli klara i tid. Men när Ericson presenterade truppen till EM på tisdagen fanns Sarfos namn inte med. 

– Det är mer en juridisk del, jag vill inte ge mig in i det men vi fick inte igenom ett svensk medborgarskap så vi fick lägga ner det, säger Ericson. 

Sarfo stod över gårdagens match mot Örebro efter att hans mamma gått bort efter en längre tids sjukdom. Han väntas dock kunna spela mot Halmstad på söndag. 
– Han är jätteledsen såklart. Det är hans mamma och den är den enda han har. Men vi hoppas att han kan spela, säger tidigare agenten Nicklas Strand. 

ARTIKELN HANDLAR OM