Ishockey

Fick följa pappans begravning digitalt

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Linus Ullmark har förlorat sin pappa.

Nu talar NHL-stjärnan ut om sorgen – och berättar att han tvingades delta på begravningen via videolänk.

– Mitt i allting kommer jag på mig själv att tänka hur surrealistisk den här situationen är, säger han i Radio Örnsköldsvik.

Den 21 januari 2021 dog Linus Ullmarks pappa efter en tids sjukdom.

Han blev 63 år gammal.

Ullmark fick beskedet efter en morgonvärmning inför en bortamatch mot Philadelphia Flyers. Han anade redan ute på isen att något inte stod rätt till, och väl inne i omklädningsrummet såg han att han hade ett missat samtal från sin mamma.

”Livet springer ur min själ”

Då insåg han direkt vad som hade hänt.

– Livet springer ur min själ när jag lägger ihop ett och ett och jag ringer mamma direkt, berättar han i sitt ”semesterprat” i Radio Örnsköldsvik, enligt Hockeysverige.

Direkt efteråt åkte han till sitt hotellrum och bröt ihop totalt.

– Tårarna rinner längs kinderna och jag skriker ut min kärlek och förtvivlan i kudden. Jag känner mig som ett barn igen och vill bara att någon ska hålla om mig. Vem som helst. Men det är bara jag. Ensam.

Linus Ullmark.

Deltog digitalt

Ullmarks pappa hade varit sjuk under en längre tid och pandemin gjorde att han aldrig hann se sin son live borta i Nordamerika.

Pandemin innebar också att de inte fick chansen att ta farväl på riktigt, utan över telefon – och att Linus tvingades delta på begravningen digitalt.

– Jag kliver upp kvart i fyra på natten, sätter på mig kostym och finskor, sätter mig framför datorn och klickar på länken som mamma skickat så jag kan delta via videolänk. Mitt i allting kommer jag på mig själv att tänka hur surrealistisk den här situationen är. Begravningen görs, videon blir svart och jag känner att kapitlet är inte färdigskrivet ännu. Jag fick inte avslutet man får efter en begravning – allt känns likadant som innan, säger Ullmark.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Linus Ullmark i Boston Bruins.
Publisert:

LÄS VIDARE

Från köket till landslaget – hon är Sveriges mest osannolika fotbollstalang

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

NHL

Linus Ullmark