Publikrekord mellan Barcelona och Real Madrid

Ett mäktigt publikrekord slogs inom damfotbollen.

Fridolina Rolfö levererade en assist inför 91 553 personer.

Barcelona vann El Clásico och gick vidare till semifinal i Champions League.

– Jag har så mycket känslor i kroppen, säger Fridolina Rolfö till Sportbladet.

De regerande Champions League-mästarna Barcelona fick kämpa för att vinna den första CL-kvartsfinalen mot Real Madrid med 3–1.

När returmatchen kom till Barcelona under onsdagskvällen blev det en mäktig tillställning eftersom alla 99 354 biljetter var sålda inför matchen.

Publikrekord i Barcelona-Real Madrid

Fridolina Rolfö startade som vänsterback för Barcelona och fick uppleva ett historiskt ögonblick när matchen blåstes i gång.

”Jag blir fortfarande skakig när jag tänker på att 85 000 biljetter såldes på bara tre dagar”, skrev Fridolina Rolfö på Twitter inför matchen.

”Det är en dag jag kommer bära med mig för alltid.”

Det tidigare publikrekordet för en dammatch i fotboll slogs i VM-finalen mellan USA och Kina 1999. Då var publiksiffran 90 185 personer och rekordet slogs under onsdagskvällen när 91 553 personer var på plats på Camp Nou.

– Man kan föreställa sig hur det ska vara men att uppleva det går inte att jämföra med något annat. När vi åkte in med bussen och såg folks ansikten… Alla ville skriva historia i dag, säger Barcelonas storstjärna Alexia Putellas till DAZN.

Dubbla långskott i mål

Majoriteten av storpubliken fick jubla redan efter åtta minuter när ett inlägg från Mapi León seglade hela vägen in i det bortre hörnet.

Därefter blev det en målrik tillställning.

Real Madrid kvitterade på straff och tog sedan ledningen genom Claudia Zornoza som lobbade från nästan halva plan. Men trippla mål från Aitana Bonmatí, Clàudia Pina och Alexia Putellas i inledningen av andra halvlek gav Barcelona ledningen med 4–2 och totalt 7–3 i dubbelmötet.

Fridolina Rolfö spelade fram till Clàudia Pinas 3–2-mål och var även delaktig i förarbetet till det sista målet som gjordes av Caroline Hansen.

Barcelona vann matchen med 5–2 och dubbelmötet med 8–3.

– Magisk kväll på Camp Nou. Jag har så mycket känslor i kroppen. Först att vi tar oss till en semifinal i CL och att vi får vara med om ett rekord i Barcelona, säger Fridolina Rolfö.

– Det är en kväll jag sent kommer glömma.

Alexia Putellas var också lyrisk.

– Jag hittar inga ord om jag ska vara ärlig. Det var helt magiskt. Matchen tog slut men folk ville inte åka hem. Vi fick ett sånt band till publiken och de sjöng för oss att vi ska till Turin (där CL-finalen spelas). Det är otroligt. Otroligt. Det är bara att tacka för det. Inte bara genom ord utan genom att jobba hårt varje dag och kämpa i varje match, säger hon till DAZN.

Real Madrids Kosovare Asllani missade den historiska matchen på grund av en skada.

Fotnot: 1971 spelades ett inofficiellt fotbolls-VM för damer. Då var publiksiffran 112 500 personer i finalen mellan Mexiko och Danmark i Mexiko City.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.