Segers besvikelse efter OS-silvret: ”Allt är brutalt”

STOCKHOLM/YOKOHAMA. Sverige föll i OS-finalen efter en dramatisk straffläggning.

Lagkapten Caroline Seger missade en avgörande straff och fick tröstas av medspelarna under en lång stund efteråt.

– Det är mer eller mindre som att hela livet rasar där och då, säger hon.

1–1 efter ordinarie tid och detsamma efter förlängningen. OS-finalen mellan Sverige och Kanada avgjordes på straffar, där det var kanadensarna som tog hem guldet.

– Man kommer i ett läge som man kanske en gång i hela sin karriär får uppleva. Som man drömt om sedan man först började spela fotboll och man tänker att nu händer det liksom. Det är brutalt, jag vet inte hur jag ska beskriva det mer än att jag har fruktansvärt ont, säger Caroline Seger efter silvret.

Den femte svenska straffen, där guldet kunde säkrats, var det just Seger som tog hand om. Men hon fick inte till träffen och bollen seglade över mål.

– Jag var helt säker på att jag skulle sätta den. Hon (målvakten, reds. anm.) går ju inte ens åt det hållet och sen lyfter bollen. Sen är det mer eller mindre som att hela livet rasar där och då, säger hon.

”Allt är brutalt”

Efter sista straffen satt flera av Sveriges spelare kvar på planen och grät. Seger var en av dem och det var flera lagkamrater som var framme och tröstade henne.

– Det är ju fantastiska människor jag jobbar med, men för mig känns det bara oerhört tomt och svårt att känna någonting mer än besvikelse. Allting är ju brutalt, allt är jobbigt när man förlorat en final, tappat guldet och varit så nära, menar Seger, som innan intervjun har tagit av sig medaljen.

– Den skavde, det var därför, säger hon.

Ett tungt avslut på ett mästerskap där Sverige hade vunnit alla matcher fram tills finalen. Nästa chans är om ett år, då det är dags för EM. Men Seger har inte hunnit fundera på om hon fortsätter tills dess.

– Just nu tänker jag inte på något annat än att vi har förlorat. Jag tänker inte längre än så, jag tror inte det finns utrymme för mer i min hjärna just nu.

”Sport är inte rättvist”

En av många, lika förkrossade, spelare som var framme och tröstade sin lagkapten var Olivia Schough.

– Det är aldrig roligt att missa en straff. Jag lider extra mycket med henne så klart. Hon har en sådan det fantastisk karriär och hade varit fantastiskt att sätta den avgörande straffen som en avslutning på hennes sista OS, säger en tårögd Schough och lägger till:

– Men sport är inte rättvist.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.