Örgrytes tunga start – fortfarande segerlösa

Sargon Abraham.
Sargon Abraham.

Örgryte har rustat inför årets säsong i superettan.

Men 0–1-förlust hemma mot Öster i dag står man fortfarande segerlösa.

– Det är inte tillräckligt bra för att vara Öis på hemmaplan, säger anfallaren Sargon Abraham.

Abraham är en av Örgrytes meriterade värvningar inför året, Nicklas Bärkroth är en annan tillsammans med allsvenskt meriterade målvakten Sixten Mohlin.

Värvningar som gjort Öis topptippade i en oviss serie men efter tre omgångar står man på en pinne.

I dag var det ett annat topptippat lag, Öster, som reste hem med alla tre poängen från Gamla Ullevi.

Segerskytt blev ex-Hammarbyaren Vladimir Rodic som förvaltade en fin genomskärare från Manasse Kusu och satte matchens enda mål i 33:e minuten. Hans första mål i Östertröjan. Öis lyfte sig i andra men skapade inte särskilt mycket.

”Svårt att sätta ord på”

– Det är svårt att sätta ord på känslorna nu. Det är inte tillräckligt bra för att ta tre poäng. Det känns som vi är långt i från deras mål och vi kommer inte till farliga lägen, säger Sargon Abraham till Discovery efter förlusten.

Rutinerade Österkaptenen Månz Berg var så klart desto nöjdare. Tre poäng tar Öster upp på sex poäng i en serie där bara AFC Eskilstuna är fullpoängare efter tre matcher.

– Superskönt att komma härifrån med tre poäng. Vi spelar ganska bra i första men sen får vi mest försvara oss i andra vilket vi gör bra, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.