Janne: ”Har Zlatan som ett vapen”

Zlatan Ibrahimovic har haft en skadedrabbad säsong och är avstängd mot Tjeckien. 

Men Janne Andersson tvekade inte på att ta ut stjärnan i playoff-truppen.

– Han kommer bidra vid sidan om planen och dessutom har jag honom som ett vapen i match två, säger förbundskaptenen. 

Zlatan Ibrahimovic drog på sig ett gult kort när Sverige mötte Spanien i VM-kvalet i november. Det innebär att stjärnan är avstängd i playoff-mötet mot Tjeckien nästa torsdag. 

Ibrahimovic, som dragits med en hälskada, har bara gjort två korta inhopp de två senaste matcherna.

”Har inte pratat så”

Janne Andersson hoppas dock på Zlatan i en eventuell playoff-final mot Polen – och mot Tjeckien ser förbundskaptenen anfallaren som en viktig ledargestalt i truppen.

– För mig har Zlatan visat en fantastisk personlighet och attityd när han har varit med oss. Hans erfarenhet kommer vi ha mycket glädje av en sådan här samling. Vi tappade mycket erfarenhet när vi hade sex spelare valde att tacka nej på grund av åldersskäl så det är klart att Zlatans erfarenhet och personlighet blir viktigt där.

Har han gett klartecken för att kunna spela mot Polen? 

– Med tanke på hur lite han har spelat har vi inte pratat så. Det är ytterligare en vecka längre fram så det hinner hända mycket innan dess, men han är tillräckligt bra för att kunna komma hem och vara med, så har vi sagt. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.